Безвізовий режим з ЄС: в Європарламенті зробили важливу заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим з ЄС: в Європарламенті зробили важливу заяву

Безвізовий режим з ЄС: в Європарламенті зробили важливу заяву

Доповідач з візового питання в Європарламенті Марія Габріель заявила, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосоване до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.
За словами Габріель, "м'яч зараз на боці Ради ЄС", яка повинна прийняти рішення, після чого почнуться переговори між основними європейськими інститутами - Європейською Комісією, Європарламентом і Радою ЄС.
"Ми отримали певні сигнали сильної політичної підтримки від деяких лідерів держав і друзів України, які, я сподіваюся, вплинуть на прийняття Радою ЄС швидкого і справедливого рішення для українських громадян", - заявила доповідач, не уточнивши при цьому, наскільки швидко це може статися.
Євродепутат додала, що після прийняття рішення Радою ЄС переговори можуть пройти "дійсно швидко" і голосування на пленарному засіданні ЄП може відбутися, як тільки буде узгоджений загальний текст.
"Наступна пленарна сесія починається 21 листопада, і тоді, теоретично, настане час (для прийняття рішення - ред.)", - зазначила Габріель.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко заявив, що документи про надання Україні безвізового режиму будуть підписані і ратифіковані Європарламентом до 24 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?