Немає ніякої АТО: Порошенко зробив гучну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Немає ніякої АТО: Порошенко зробив гучну заяву

Немає ніякої АТО: Порошенко зробив гучну заяву
Джерело:  УНН

Президент України Петро Порошенко заявив, що військовий конфлікт на Донбасі є агресією Росії проти України, а не антитерористичною операцією.
Про це він розповів в ході виступу в Національному університеті "Острозька академія" на Рівненщині, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
"У нас немає ніякої АТО. У нас є агресія Російської Федерації проти незалежної суверенної нашої держави. Коли я був обраний президентом, про це ще дуже сором'язливо говорили. І ключова моя задача була, щоб це визнав світ - факт агресії", - сказав Порошенко.
На думку українського президента, російська сторона намагалася представити бойові дії на окупованому Донбасі як внутрішній конфлікт України.
"Ми не дали їм цього зробити. І сьогодні вперше під час мого візиту до Норвегії, який відбувся тиждень тому, в спільній міжнародній заяві Президента України і прем'єр-міністра Норвегії була названа "агресія Російської Федерації проти України", - підкреслив глава держави.
Порошенко додав, що в резолюції ПАРЄ цей термін - "агресія Російської Федерації проти України" - чітко відзначений. І зараз в ході консультацій з керівництвом Європейського Союзу, впевнений в тому, що ми поширимо застосування цього визначення", - зазначив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, на засіданні ПАРЄ 12 жовтня ухвалили дві резолюції щодо України: про неможливість проведення виборів на окупованих територіях і про військове вторгнення Росії до Криму і на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?