В українському банку виявлена масштабна афера: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

В українському банку виявлена масштабна афера: з'явилися подробиці

В українському банку виявлена масштабна афера: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Генпрокуратура, Нацполіція і Служба безпеки України викрили масштабну аферу, яку організували посадові особи АТ "Банк "Фінанси та Кредит".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Генерального прокурора Юрія Луценка.


Генпрокурор пояснив, що співробітники банку за допомогою нерезидентів України та однієї офшорної компанії, кінцевим власником якої є колишній помічник нардепа України Костянтина Жеваго, незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд грн.


"Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи АТ «Банк «Фінанси та Кредит» за попередньою змовою з іншими особами, шляхом укладення договору поруки з нерезидентом України (одним з банків, знаходиться в Австрії), перерахували на кореспондентські рахунки цієї установи грошові кошти в сумі $53 763 344,55, які призначалися в якості гарантій з боку українського банку-поручителя ризикової діяльності офшорної компанії, зареєстрованої на Кіпрі. Надалі, внаслідок уявних фінансових угод і невідображення їх у фінансовій звітності АТ «Банк «Фінанси та Кредит», кошти були втрачені, чим банківській установі і його вкладникам було завдано збитків в особливо великих розмірах", - пояснила прес-секретар Луценка Лариса Сарган.


Глава ГПУ підкреслив, що один з учасників злочинної схеми Демченко А.І. був затриманий за статтею про зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах, запобіжний захід щодо якої передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Рішенням суду було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави сумою в 41,340 млн грн.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Юрій Луценко розповідав про затримання чоловіка, який намагався дати 30 тис доларів хабара працівнику ГПУ за повернення 200 кг бурштину і закриття справи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?