Стало відомо, як Путін знову обдурив жителів Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, як Путін знову обдурив жителів Криму

Стало відомо, як Путін знову обдурив жителів Криму
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін не виконає своєї обіцянки про будівництво газопроводу в окупований Крим з Кубані, тому що так званий «Кримський потік» послужить лише ширмою для «відкатів» і «розпилів» бюджетних коштів РФ кремлівською верхівкою.
Таку думку в своєму відеоблозі на ONLINE.UA висловив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХ" Михайло Гончар.
«Головний російський газокрад, він же Володимир Путін, відвідав в черговий раз Кримський півострів. І повідомив його жителям новину про те, що незабаром з'явиться газопровід з Кубані на Крим, і всі енергетичні питання будуть вирішені», - сказав Гончар.
«Про масштаб відкатних апетитів може говорити тільки одна цифра: на реалізацію проекту "Південний потік" по території Росії (іменований Південним газовим коридором, адже треба ж побудувати трубопроводи для того, щоб з Ямалу перекидати газ на чорноморське узбережжя Росії) в 2015 році було витрачено 234 мільярда рублів», - продовжив Гончар.
«Але зверніть увагу: проект "Південний потік" був офіційно закритий Росією в 2014 році. Тобто ще цілий рік, протягом 2015 року, гроші за кошторисом витрачалися. За два попередні роки реалізації "Південного потоку" по території Росії було витрачено 253 млрд рублів. Тобто практично за 2015-й рік, коли проекту вже не було, витрачено майже стільки, скільки за два попередні роки», - упевнений експерт.
«Тепер виникає питання: куди ці півтрильйона рублів (або, якщо перерахувати на більш прийнятну для нас валюту, долари США, це практично близько 17 мільярдів доларів) списати? Ну і ось, знайшли геніальний вихід - спишемо на "Кримський потік". Хоча він за своїм масштабом, звичайно, ну ніяк не тягне на мегапроект, на нього витратять якісь скромні 20 мільярдів рублів, це не півтрильйона. Але, тим не менше, цими 20 мільярдами рублів і можна закрити колосальні півтрильйона відкатів російської газократії», - продовжив Гончар.
«Що трапиться в результаті? По-перше, офіційно стверджується, що російський газ в обсязі до чотирьох мільярдів кубів буде надходити на Кримський півострів для того, щоб там він перетворювався на електроенергію через будівництво двох нових досить потужних сучасних парогазових електростанцій поблизу Сімферополя і Севастополя. І, таким чином, всі проблеми енергетики Криму будуть вирішені. І навіть вже побудували відповідні фундаменти під майбутні енергоблоки цих теплоелектростанцій», - каже Гончар.
«Одна халепа виходить: німецька компанія Siemens, яка повинна бути постачальником сучасного обладнання, зокрема, газотурбінних установок для цих енергоблоків, відмовилася від поставок їх на територію Криму, вона не бажає порушувати режим санкцій. Отже, знову: трубу побудують, а електростанцій немає», - вважає експерт.
«Ну, звичайно, буде у кого-то "геніальна" ідея замінити імпортне німецьке вітчизняним, якісь приуральські або зауральські "мотори" візьмуться це зробити, звичайно, зроблять, але, знову-таки, це буде нескоро, а для кремлівської верхівки буде ще один привід розпиляти певну суму грошей з бюджету», - продовжує Гончар.
«Так і живуть: лохторат в Криму - очікуванням подачок від царька, а царьок московський - заробляючи і на корпоративному бюджеті "Газпрому", і на кримських вірнопідданих», - додав експерт.


Більше дивіться у відеоблозі Михайла Гончара на ONLINE.UA: Путін знову обдурив свій "лохторат" в Криму

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?