Порошенко підписав гучний закон, що викликав багато суперечок
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав гучний закон, що викликав багато суперечок

Порошенко підписав гучний закон, що викликав багато суперечок
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою 6 жовтня закон про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
"Закон продовжує на один рік термін дії мораторію на продаж або відчуження іншим способом земель сільськогосподарського призначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обігу земель", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, вимога про прийняття закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" міститься в меморандумі, який Україна підписала з МВФ.
Вимогу відкрити ринок землі озвучив також президент Петро Порошенко, виступаючи на початку вересня в парламенті. Він заявив, що відсутність відкритого ринку землі стримує приплив інвестицій в аграрний сектор, який є одним з головних постачальників валюти в країну. Однак проголосувати з першого разу закон нардепам не вдалося, він викликав багато суперечок і обговорень в сесійній залі.
Згідно з програмою дій Кабінету міністрів на 2016 рік, пропонується відкрити ринок землі в два етапи - з 2017 року почати торгівлю державними землями сільгосппризначення, а з 2019 року дозволити українцям торгувати землею сільгосппризначення.
Як повідомляв ONLINE.UA, прибуття до Києва місії Міжнародного валютного фонду, яке очікувалося 26 жовтня, було перенесено через внутрішні причини Фонду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?