В Україні розповіли, як буде засуджено Януковича: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні розповіли, як буде засуджено Януковича: опубліковано відео

В Україні розповіли, як буде засуджено Януковича: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що не бачить жодних аргументів проти передачі справи  екс-президента України Віктора Януковича  в суд для заочного засудження політика.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "112 Україна".

"Єдиний варіант, коли Януковича може бути очно засуджено, це якщо він найближчим часом з'явиться в Україні. Ми таких перспектив поки не бачимо. Тому позиція генпрокурора правильна. До кінця року після 3-х років розслідування повинні бути представлені перші великі справи. І ті прокурори, які не хочуть цього робити або не можуть, вони не можуть вступати в дискусію. Заочне засудження - це не якась новація, якої не існує в інших країнах. Це потрібно, щоб установити факти, зібрані слідством, конфіскувати майно й активи Януковича", - сказав Петренко.

За його словами, будучи засудженим, Янукович зможе понести реальне покарання, як тільки потрапить в руки українських правоохоронців.

"Наявність заочного вироку суду означає, що Янукович - злочинець, яким визнаний судом за нашим законодавством. Цей вирок буде виконаний, коли Янукович потрапить в руки українського правосуддя, і терміни будуть враховуватися, коли він буде затриманий. Якихось аргументів, чому не передавати справа в суд, я не бачу ", - пояснив міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Росії відмовили Україні в проведенні допиту Януковича в режимі відеоконференції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?