У Мін'юсті відзвітували про три важливі кроки для допомоги бізнесу
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Мін'юсті відзвітували про три важливі кроки для допомоги бізнесу

У Мін'юсті відзвітували про три важливі кроки для допомоги бізнесу

Міністр юстиції України Павло Петренко

розповів про три важливі кроки, які зробив Кабінет міністрів для допомоги бізнесу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.


"Полегшення бізнес-клімату та створення сприятливих умов для підприємців - одне з пріоритетних напрямків роботи Кабміну. ​​І Мін'юст в цьому процесі серед лідерів. Є досягнення, якими ми можемо пишатися і які позитивно оцінюють наш бізнес", - написав Петренко за підсумками зустрічі уряду з представниками бізнес-спільноти, які є членами Європейської бізнес асоціації.


За словами міністра, перший блок - досягнення, які уряд міг впровадити швидко і своїми силами.


"Перш за все, це нова система реєстрації, яка ліквідувала таке поняття як хабарництво. Також в цьому році ми прийняли ряд законів, які зв'язали руки рейдерам і ввели реальну кримінальну відповідальність для кожного, хто причетний до рейдерських захоплень", - зазначив Петренко.


Другий крок - судова реформа.


"Не дивлячись на велику кількість скепсису і опір, ми запустили зміни в судовій сфері. І вже є перші результати. Із сотень претендентів на посади в новому Верховному суді половина ніколи не працювала в судовій системі. Це нові люди - адвокати та науковці, які можуть забезпечити ефективне правосуддя в Україні. Переконаний, реальні результати цієї реформи і бізнес, і прості громадяни відчують уже в наступному році", - вважає глава Мін'юсту.


Третій крок - антикорупційна боротьба.


"Тут далеко також ходити не треба. Ми дали старт системі електронних декларацій. Тепер ми маємо одну з найпрозоріших систем контролю за статками чиновників у світі. І це реальний привід для повернення довіри бізнесу до влади. Зміни для поліпшення інвестиційного клімату - це тривалий процес . Ми будемо продовжувати роботу в цьому напрямку до тих пір, поки Україна не стане новим Сінгапуром", - заявив міністр.


Як повідомляв ONLINE.UA,

глава Міністерства юстиції України Павло Петренко вважає, що необхідно збільшити оклади рядових робітників в колоніях

.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?