В Україні закривається файлообмінник EX.UA: з'явилися подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні закривається файлообмінник EX.UA: з'явилися подробиці

В Україні закривається файлообмінник EX.UA: з'явилися подробиці
Джерело:  ex.ua

Ресурс EX.UA прийняв рішення припинити роботу, мотивувавши це постійними погрозами і шантажем на адресу власників ресурсу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на EX.UA.
"За останній рік EX.UA довелося відчути на собі прямі погрози, шантаж (в т.ч. і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Ці дії наражають на небезпеку особисту інформацію та особисті файли користувачів, які зберігаються на ресурсі", - йдеться в повідомленні.
Власники ресурсу підкреслили, що завжди працювали відповідно до українського законодавства і не порушували авторських прав.
"EX.UA працював у правовому полі. Не всім подобалося таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому ресурс не схвалює ту систему розподілу і управління авторськими правами, яка склалася сьогодні", - зазначається на сайті.
Читайте також: В Україні з'явилися десятки кіберполіцейських: Деканоїдзе виклала фото


Адміністратори незадоволені новим законом, який збирається підписати президент Порошенко.
"Останні законодавчі ініціативи в сфері нібито боротьби з піратством несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму. Новий закон, який на підписанні у Президента, робить невигідним його дотримання: він буде діяти тільки проти тих, хто спробує йому слідувати. Він буде стимулювати нехтування авторськими правами. І тому він не вигідний. Він мертвий. Вигоду отримають тільки іноземні компанії. Українські правовласники не отримають більше грошей. Український бюджет не отримає взагалі ніяких грошей. А український глядач отримає меншу свободу вибору. Ми вважаємо, те, що зараз відбуватиметься в Україні після прийняття закону, сильно шкодить її інтересам", - йдеться в повідомленні.
Власники EX.UA також підкреслюють, що ресурс завжди ідентифікував себе як національне файлове сховище і відкидав будь-які "пропозиції", пов'язані зі зміною доменної зони і території мовлення.
"Назва EX.to/co/ru для EX.uа неприйнятна", - зазначається на сайті.
"EX.UA ніколи не зійде з позицій поваги законів України, і тому ресурс прийняв рішення просто припинити свою роботу. Ми просимо всіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів на EX.UA до 30.11.2016", - резюмували адміністратори.
Нагадаємо, Кабмін підготував законопроект, який повинен навести лад з авторським правом в інтернеті. Завантажувати піратські фільми стане набагато складніше, а правоохоронці зможуть вимагати від власників сховищ даних дані про власника сайту з піратською інформацією.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції України прикрили роботу групи піратських онлайн-кінотеатрів FS, в яку входили ресурси FS.TO, BRB.TO, FS.UA та CXZ.TO, аудиторія яких становила понад мільйон користувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?