В Україні вже є жертва грипу: з'явилися сумні подробиці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Україні вже є жертва грипу: з'явилися сумні подробиці

В Україні вже є жертва грипу: з'явилися сумні подробиці
Джерело:  interfax.com.ua

В Україні зареєстровано перший летальний випадок, викликаний грипом, в епідсезоні 2016-2017.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
В інформаційному бюлетені Центру грипу та ГРВІ Українського центру з контролю і моніторингу захворювань відзначається, що летальний випадок, викликаний грипом, зафіксований в Сумській області.
За даними Центру, за звітний період з 14 по 20 листопада в Україні на грип та ГРВІ захворіло 170, 2 тис. чоловік. З них 68,1% - діти віком до 17 років.

Читайте також: Застуда та ГРВІ: 10 випадків, коли треба негайно звернутися до лікаря
Найвищий показник захворюваності зареєстрований в Київській області - 780, 8 осіб на 100 тис. населення, найнижчий в Тернопільській - 213,8 ​​осіб на 100 тис. Сумарно показник захворюваності становить 400,4 осіб на 100 тис., що на 6,3 % більше, ніж тижнем раніше.
При цьому в Центрі грипу та ГРВІ відзначили, що показники захворюваності не перевищують епідемічні пороги.
Також повідомляється, що з початку епідсезону в Україні від грипу вакциновано 7,5 тис. осіб. При цьому з груп медичного (особи з високою ймовірністю клінічних ускладнень від грипу) і епідеміологічного ризику (особи з високою ймовірністю поширення інфекції) вакциновано 7 тис. чоловік, що складає 0,27% і 1,2% від загального числа людей цих груп, що підлягають вакцинації. Найвищий рівень вакцинацій відзначений в Миколаївській області, де щеплено близько 1,9 тис. чоловік.
Як повідомляв ONLINE.UA, завідуюча відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань Алла Мироненко розповіла, що в грудні в Україні з'явиться новий вірус грипу "Гонконг".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?