У Москві атакували український центр: з'явилися фото і відео
Категорія
Цікаве
Дата публікації

У Москві атакували український центр: з'явилися фото і відео

МЗС України
У Москві атакували український центр: з'явилися фото і відео

У Москві невідомі напали на будівлю Національного культурного центру України й підпалили український прапор.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.
МЗС України заявив рішучий протест російській стороні й висловив обурення фактом підпалу державного прапора групою радикально налаштованих молодих людей.
"Про спланований і санкціонований характер подібних акцій свідчить систематичність їх проведення під стінами українського закладу в самому центрі Москви, а також відсутність належної реакції з боку правоохоронних органів. Зазначені події навколо української установи розцінюються як відверта провокація, метою якої є розпалювання міжнаціональної ворожнечі і штучне нав'язування російському суспільству антиукраїнської агресії", - йдеться в повідомленні.
У МЗС зажадали невідкладно розслідувати злочин і закликали до публічності судового вироку всім причетним до його скоєння.
Раніше повідомлень про напад невідомих на культурний центр в Москві не було, проте в мережі з'явилося відео нападу й спалення українського прапора. В описі до відео повідомляється, що нападники застосували шумові гранати і щось написали на стіні установи.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Києві заблокували будівлю Апеляційного суду, який проводив засідання у справі про збройний напад і вбивство двох міліціонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?