В Херсоні з пам'ятної дошки українським героям прибрали бійця УПА, соцмережі обурені: з'явилося фото
Категорія
Культура
Дата публікації

В Херсоні з пам'ятної дошки українським героям прибрали бійця УПА, соцмережі обурені: з'явилося фото

В Херсоні з пам'ятної дошки українським героям прибрали бійця УПА, соцмережі обурені: з'явилося фото

У Херсоні на пам'ятній стелі захисникам України різних поколінь, яку хочуть встановити у центрі міста, з авторського малюнка прибрали зображення бійця Української повстанської армії.
Про це повідомив журналіст Іван Антипенко, передає ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Мене запросили на відкриття "стели захисникам України різних поколінь на Алеї Героїв Незалежної України". Про встановлення пам'ятника українським воїнам до 6 грудня (Дня української армії – Ред.) багато говорив Андрій Гордєєв (губернатор Херсонщини – Ред.)», — розповів він.
Журналіст додав, що проект пам'ятника «показали людям», а потім влаштували "псевдообговорення" про місце встановлення з бійцями АТО, хоча в ОДА вже вирішили поселити його на вулиці Перекопській».


Читайте також: "Кіборги" — молодці, але в армії є й інші важливі люди — лікар з АТО

«Малюнок на плиті є невдалою переробкою оригінальної роботи художника Олексія Бондаренка», - підкреслив Антипенко.
Також він озвучив кілька питань, які у нього виникли:
1. Зверталися в ОДА за дозволом до Бондаренка на використання авторського малюнка?
2. Куди з оригіналу подівся боєць УПА? В адміністрації вважають, що ці воїни не належать до покоління, яке воювало за незалежність України? Або просто соромно і хочеться всім сподобатися?
Крім того, журналіст виклав для порівняння фото оригінального проекту і «остаточну версію» стели.



Пізніше журналіст опублікував фото "розгорнутого варіанту композиції" і прокоментував: «Такий їх розгорнутий варіант. Обурює, що малюнок просто взяли з мережі, самі переробили, нікого не запитали і для галочки до 6 грудня хочуть поставити його там, де і так нібито вже є комплекс».


У свою чергу, користувачі соцмереж відверто обурилися такою "коректурою" пам'ятника.


Kateryna Handziuk:

«Це якась неймовірна історія(( Чому в центрі Херсона це треба зробити?»


Frantisek Novak:

«От же під**и. Що за ссыкливым му**лой треба бути що б до такого додуматися».


Kateryna Handziuk:

«Міська влада на боці сімей загиблих та АТОшников - не варто встановлювати цю фігню. Але, думаю, цивілізованих методів зупинити не залишилося».


Юрій Романюк:

«Ні, це так звана "толерантність", тільки в її гіршому вигляді! А якщо по-людськи, то це довбо**зм! Говоримо про покоління а малюємо (робимо) комікси!»


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  іноземний воїн батальйону "Азов" розповів, що, на його думку, треба зробити Україні з бойовиками ДНР/ЛНР після перемоги на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?