Український суд ухвалив гучне рішення з приводу найбільшої російської компанії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Український суд ухвалив гучне рішення з приводу найбільшої російської компанії

Український суд ухвалив гучне рішення з приводу найбільшої російської компанії
Джерело:  УНН

Господарський суд Києва задовольнив позов Антимонопольного комітету України про примусове стягнення з російської корпорації "Газпром" штрафу в сумі 172 млрд гривень.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.
"Суд задовольнив вимоги Антимонопольного комітету і буде стягнуто (з ПАТ "Газпром" - ред.) 172 млрд грн на користь АМКУ", - розповіли в Господарському суді.
Раніше Верховний суд України відмовив ПАТ "Газпром" в допуску справи до провадження щодо оскарження рішення Вищого господарського суду, який відхилив касаційну скаргу російської компанії щодо відмови судів нижчих інстанцій розглядати позов про накладення штрафу в сумі 85,9 млрд грн.
Нагадаємо, в лютому 2016 року  Антимонопольний комітет України прийняв рішення накласти на російський "Газпром" штраф у розмірі 85,9 млрд гривень, або близько $ 3,2 млрд, через порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
У квітні  ПАТ "Газпром" звернулося до Господарського суду Києва з позовом до Антимонопольного комітету про визнання недійсним рішення про накладення штрафу. Однак суд залишив без розгляду позовну заяву.
18 травня Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу ПАТ "Газпром" і залишив без змін рішення суду першої інстанції. Після цього "Газпром" подав касаційну скаргу до Вищого господарського суду України.
Як повідомляв ONLINE.UA,  "Нафтогаз України" в Стокгольмському арбітражі вимагає від російського "Газпрому" збільшення плати за транзит газу по українській території, яка може вирости на чотири мільярди доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?