Азербайджан приготував жорсткий сюрприз Росії: в мережі з'явилося важливе аудіо
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан приготував жорсткий сюрприз Росії: в мережі з'явилося важливе аудіо

Азербайджан приготував жорсткий сюрприз Росії: в мережі з'явилося важливе аудіо
Джерело:  online.ua

Уряд Азербайджану заборонив транспортній авіації Військово-повітряних сил Росії переправляти зброю до Сирії через азербайджанський повітряний простір.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на радіоперехоплення розмов екіпажу військово-транспортного літака Іл-76МД з диспетчером в Ростові-на-Дону.


Завантажений транспортний борт повинен був повернутися на аеродром вильоту в російському Сочі. У перехопленій розмові Іл-76МД використовує в якості позивного свій бортовий номер 78784. Позивний "Корсар" належить контролюючому польоти військової та спеціальної авіації на півдні Росії авіадиспетчерському центру Міноборони в Ростові-на-Дону.


Читайте також: У Сирії поранено журналіста путінського ЗМІ: в соцмережах зловтішаються



У процесі польоту "Корсар" запросив аеродром призначення і залишок палива вантажного борту. RF78784 був повністю завантажений і планував дозаправитися в Єревані, після чого вилетіти на російську базу в Сирії Хмеймім. Диспетчер повідомив екіпаж, що "через заборону Азербайджану" летіти по цьому плану не вийде, і зважаючи на недостатню кількість палива вантажному повітряному засобу довелося повернутися назад.


Примітно, що офіційно Азербайджан не робив публічних заяв про заборону транзиту російського повітряного транспорту через свій повітряний простір.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в результаті обстрілу російського польового госпіталю в Сирії померло дві медсестри, ще одна в критичному стані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?