Патріарх Філарет: Путін думав захопити Одесу і Харків, але не врахував однієї речі
Категорія
Культура
Дата публікації

Патріарх Філарет: Путін думав захопити Одесу і Харків, але не врахував однієї речі

Патріарх Філарет: Путін думав захопити Одесу і Харків, але не врахував однієї речі
Джерело:  online.ua

Росії потрібна українська Церква, щоб претендувати на першість у світовому Православ'ї. Разом з тим, президент РФ Володимир Путін, збираючись захопити Україну в 2014 році, не врахував важливу річ - існування Церкви Київського Патріархату та інших організацій, які не хочуть над собою влади Москви.


Про це розповів в інтерв'ю ONLINE.UA Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.


Про те, навіщо Москві українська Церква


Якщо українська Церква буде складовою частиною Московського Патріархату, то вони - найбільша Церква в Православ'ї за кількістю віруючих. Це дозволяє претендувати на першість. Якщо українська Церква відділяється від Московського Патріархату, стає автокефальною, то стає великою Церквою, майже такою, як Російська.


Тоді РПЦ втрачає підстави претендувати на першість в Православ'ї. Тому Москва так бореться за Українську Церкву, щоб мати підстави претендувати на перше місце. Це чисто церковна політика, а є і державні інтереси. Якщо українська Церква буде складовою частиною Московського Патріархату, то Москва через Церкву буде впливати на політику і суспільне життя України. І тому утримати українську Церкву в орбіті МП зацікавлені і російська Церква, і російська держава.


Читайте також: 

Путін хоче переділу світу, Московська патріархія один з інструментів - Євстратій Зоря


Про помилку Путіна в Україні


Чому почалася війна? Москва сподівалася, що є передумови в Україні (для завоювання країни, - ONLINE.UA) - населення і Церква, які тяжіють до Росії, до Москви.


Путін думав, що він підкорить спочатку Крим, потім Донбас, Одесу, південь України і Харків. Так захопить всю Україну. Але він не враховував, що є Київський Патріархат та інші патріотичні Церкви, які не хочуть бути залежними від Москви. Боротьба триває.



Повний текст інтерв'ю Патріарха Філарета читайте на ONLINE.UA найближчими днями



Олександр Куриленко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?