У Києві поліція затримала телефонного "мінера" метрополітену
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві поліція затримала телефонного "мінера" метрополітену

У Києві поліція затримала телефонного "мінера" метрополітену
Джерело:  Прес-служба МВС

У Києві поліція затримала телефонного хулігана, який протягом тижня двічі повідомляв про мінування станції метро "Героїв Дніпра".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу столичної поліції.

"Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники управління поліції метрополітену спільно з працівниками Служби безпеки України затримали 36-річного зловмисника, який неодноразово телефонував на спецлінію 102 із повідомленням про підготовку вибуху", - йдеться в заяві.

Попередження про замінування поліцейські отримували 22 та 25 квітня: анонім заявляв, що на станції метро "Героїв Дніпра" закладена вибухівка.

Читайте також: ЗМІ заявили про неприємний запах і дивну пересадку в метро Києва

"На місце події негайно виїжджали керівництво управління поліції метрополітену, слідчо-оперативна група, кінологи та вибухотехніки. Під час перевірок станції правоохоронці проводили евакуацію пасажирів та обслуговуючого персоналу. У результаті ретельних оглядів столичної підземки та прилеглої території жодних підозрілих предметів і речовин не виявлено", - розповіли в прес-службі.

Завдяки злагодженим діям працівників управління поліції та СБУ чоловіка, який підозрюється у псевдозамінуванні, було затримано.

"Правоохоронці затримали зловмисника неподалік від таксофону у Дніпровському районі столиці. Це – 36-річний місцевий мешканець, який має проблеми з психічним здоров’ям та раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічного злочину",- розповів начальник управління поліції в метрополітені Віталій Биков.

Розпочато кримінальне провадження за статтею "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності", яка передбачає до шести років позбавлення волі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з’явилася інформація про можливе подорожчання проїзду в столичному метро, проте влада Києва заявила, що це питання не обговорюється.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?