Луценко і Турчинов прокоментували конфіскацію коштів з "общака" Януковича: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко і Турчинов прокоментували конфіскацію коштів з "общака" Януковича: з'явилося відео

Луценко і Турчинов прокоментували конфіскацію коштів з "общака" Януковича: з'явилося відео
Джерело:  YouTube

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов і генеральний прокурор Юрій Луценко прокоментували конфіскацію 1,5 мільярда доларів екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, розміщене на YouTube-каналі Генеральної прокуратури.

"Сьогодні вступило в силу рішення суду про конфіскацію і перерахування на рахунок Державного казначейства коштів "общака" організованого злочинного формування Януковича у розмірі приблизно 1,5 мільярда доларів", - зазначив Луценко.

Також голова ГПУ підкреслив, що "керівництво "Ощадбанку" приступило до виконання цього рішення і, разом з Казначейством, оформляють перехід коштів на державні рахунки".

Читайте також: Вкрадені Януковичем і Ко гроші повернуті до держбюджету - Порошенко

"Думаю, що це є акт справедливості, і скоро це відчує країна, армія і прості громадяни", - резюмував він.

У свою чергу, секретар РНБО нагадав про півторарічну "епопею" у Верховній Раді, коли парламент відмовлявся голосувати за спеціальну конфіскацію коштів.

"Я хочу подякувати Генеральній прокуратурі і особисто генеральному прокурору за те, що вони спромоглися, без зайвого піару, професійно відпрацювати справу, і отримати вирок суду, це остаточне рішення щодо зарахування цих коштів до Державного бюджету", - підкреслив Турчинов.

За його словами, це рішення – принципове, тому що за ці гроші в бюджеті "передбачене фінансування державного оборонного замовлення суб'єктів сектора безпеки і оборони".

"І, окрім того, я переконаний, що крім безпеки, крім оборони, значна частина коштів може бути використана для серйозних соціальних програм, для соціального захисту наших громадян", - додав секретар РНБО.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про рішення суду вищої інстанції про конфіскацію коштів Януковича і його оточення, які раніше були арештовані на рахунках в українських банках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?