Конфісковані у Януковича і Ко гроші підуть на зміцнення оборони і соцпідтримку - Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Конфісковані у Януковича і Ко гроші підуть на зміцнення оборони і соцпідтримку - Порошенко

Конфісковані у Януковича і Ко гроші підуть на зміцнення оборони і соцпідтримку - Порошенко
Джерело:  president.gov.ua

Кошти, що були конфісковані у колишнього президента України Віктора Януковича і його соратників, будуть направлені на зміцнення оборонної спроможності України і соцпідтримку громадян.

Про це стало відомо після наради президента України Петра Порошенка з Генпрокурором Юрієм Луценком та секретарем РНБО Олександром Турчиновим, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського лідера.

Читайте також: Заочний суд над Януковичем розпочнеться 4 травня - Порошенко

"І парламентська коаліція, народні депутати приймуть надзвичайно важливе рішення, в першу чергу, про укріплення обороноздатності нашої держави", - підкреслив Порошенко і зазначив, що тенденція повернення вкрадених державних коштів до бюджету має продовжуватись.

Український лідер пояснив, що гроші будуть направлені на підтримку заводів, що виробляють боєприпаси, засоби радіоелектронної боротьби, контрбатарейні радари, сучасне озброєння для сухопутних військ, оснащення та гідні місця проживання для контрактників та офицерів.

Крім іншого, Порошенко нагадав, що повернені до бюджету кошти були вкрадені у кожного громадянина, і тому найменш захищені верстви населення мають отримати соціальну підтримку. Також гроші мають піти на розбудову сільської місцевості, інфраструктурні проекти тощо.

"Але наголошую на тому, що ці кошти не мають бути проїдені. Це мають бути інвестиції у майбутнє України", - підкреслив президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше суд останньої інстанції дозволив конфіскацію $1,5 мільярда, які належали Віктору Януковичу та його оточенню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?