Досягнення в стилі НКВД: Потєхін про намагання РФ оголосити Яценюка у розшук Інтерполу
Категорія
Політика
Дата публікації

Досягнення в стилі НКВД: Потєхін про намагання РФ оголосити Яценюка у розшук Інтерполу

Досягнення в стилі НКВД: Потєхін про намагання РФ оголосити Яценюка у розшук Інтерполу
Джерело:  online.ua

Спроба Росії оголосити екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка у міжнародний розшук  є досягненням правоохоронних органів РФ у стилі НКВД.

Таку думку політолог Дмитро Потєхін висловив в програмі "Руденко. ONLINE.UA" 28 квітня.

Читайте також: Янукович має понести відповідальність не лише за держзраду, а і за захоплення влади 2010-го року - Потєхін

Політичний експерт порівняв справу Януковича зі справою колишнього президента України Віктора Януковича.

"Це два випадки, які між собой нібито не мають зв'язку, але якщо ми уважніше придивимося до феномену легітимізації Януковича, то фактично це також випадок неймовірно величезної брехні, яку ми за звичкою або з інших причин не помітили. Авторитарні режими мають схильність до брехні", - підкреслив він.

"В неправовій державі правоохоронні органи можуть навіть вихвалятися і змагатися з того, як використати систему заради утіхи керівництва країни, диктаторів. Для нас це виглядає абсурдом, а для російських правопохоронців це може виглядати величезним досягненням в стилі НКВД", - додав Потєхін.

Нагадаємо, що за версією слідства РФ, Яценюк вогнем з автомату Калашнікова, буцімто вбив 30 та поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій в місті Грозний в період з 31 грудня 1994 по 2 січня 1995 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, сам  Арсеній Яценюк назвав рішення про свій арешт у "чеченській справі", видане у Росії, особистою помстою президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?