У МЗС Польщі не бачать підстав для заборони проїзду країною байкерам Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У МЗС Польщі не бачать підстав для заборони проїзду країною байкерам Путіна

У МЗС Польщі не бачать підстав для заборони проїзду країною байкерам Путіна
Джерело:  Укрінформ

У МЗС Польщі заявили, що немає формальних підстав надати чи не надати згоду на в'їзд і перебування на території країни російському націоналістичному байкерському клубу “Нічні вовки”, наближеному до Кремля.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

“До МЗС та інших офіційних органів польської держави до цього часу не надходило прохання посольства Російської Федерації у Варшаві про поліцейський супровід чи іншого роду логістичну підтримку у зв'язку із запланованим перебуванням на території РП чи проїзду польською територією учасників мотопробігу з нагоди 72-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні. У зв'язку з цим, відповідні польські органи не мають формальних підстав надати чи не надати згоду на в'їзд і перебування на території РП учасників події”, - йдеться у заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС Польщі підкреслили, що в попередні роки Варшава не блокувала проїзд до країни мотоциклістам, які прагнули вшанувати пам'ять жертв на кладовищах у Польщі “за умови виконання ними усіляких формальних вимог”. Також наголошується, що польська історична традиція передбачає повагу до усіх жертв і загиблих, як і місць їх поховання.

“Одночасно ми рішуче виступаємо проти усіляких дій, які мають на меті використання такого роду річниць і пов'язаних з ними урочистостей, а також місць поховань на території Польщі жертв і загиблих, для здійснення антипольської агітації, яка спирається на нарратив, що ставить під сумнів історичні факти і дії, які поширюють антагонізм між народами”, - заявили в в польському МЗС.

Читайте також: Путінські байкери ставлять в окупованому Луганську новий "монумент": опубліковані фото

Підкреслюється, шо рішення про можливий в'їзд на територію Польщі конкретних осіб приймає Прикордонна служба на підставі оцінки щодо ситуації з безпекою і публічного порядку.

Напередодні російські байкера з клубу “Нічні вовки” вирушили з Москви мотопробігом до Берліна. Їх траса пролягатиме через території Росії, Білорусі, Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії та Німеччини. Мотопробіг має завершитися 9 травня у Берліні.

Як повідомляв ONLINE.UA, у минулому році, 7 травня, сотні активістів в центрі Праги влаштували "коридор ганьби" байкерам Путіна. Активісти з прапорами України, США, Євросоюзу і НАТО скандували "Ганьба!" і "Геть!" Окремі учасники протесту вигукували: "Геть окупантів!", "Чемодан! Вокзал! Росія!".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?