Вчені з США знайшли ділянку мозку, що відповідає за страх невизначеності
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені з США знайшли ділянку мозку, що відповідає за страх невизначеності

Вчені з США знайшли ділянку мозку, що відповідає за страх невизначеності
Джерело:  popmech.ru

Нейробіологи з Американської психологічної асоціації виявили, що страх невизначеності людини залежить від розміру смугастого тіла.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Популярная механика".

Читайте також: Генна модифікація лікує тварин від ВІЛ - вчені

В рамках дослідження провели опитування 61 добровольця щодо того, як вони переживають ситуації, результат яких є невизначеним, непередбачуваним, після чого провели магнітно-резонансну томографію мозку.

Таким чином вдалося виявити, що у тих, що мають складності з переживанням невизначеності майбутнього, обсяг сірої речовини у смугастому тілі помітно більший. Інших відмінностей у розмірі мозку не виявили.

Зазначається, що смугасте тіло є частиною головного мозку, що відповідає за формування умовних рефлексів та м'язовий тонус.

На думку вчених, розуміння, де саме локалізований страх майбутнього, може допомогли у розумінні природи тривожних розладів.

Графічно смугасте тіло виділене червоним кольором:

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський бізнесмен Ілон Маск заявив, що його компанія Neuralink зможе зв’язати людський мозок з інтерфейсом комп’ютера вже через 4 роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?