У Манчестері під час концерту прогримів вибух, є загиблі й поранені: з'явилися фото й відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Манчестері під час концерту прогримів вибух, є загиблі й поранені: з'явилися фото й відео

У Манчестері під час концерту прогримів вибух, є загиблі й поранені: з'явилися фото й відео
Джерело:  Associated Press

В понеділок, 22 травня, в Манчестері під час концерту співачки Аріани Гранде на стадіоні "Манчестер арена" прогримів вибух, в результаті якого загинули щонайменше 19 людей, ще 50 отримали поранення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Вибух стався близько 22:35 за місцевим часом, коли вже практично завершився виступ поп-діви Аріани Гранде. Глядачі в паніці кинулися до виходу.

"Вдарила величезна вибухова хвиля, і це дуже сильно всіх злякало, ми всі намагалися покинути арену", - наводить агентство слова 22-річного концертмейстера Маджида Хана.

Очевидець розповів, що вибух прогримів з одного боку арени, звідки натовп глядачів кинувся в безпечну сторону в пошуках виходу.

В результаті інциденту як мінімум 19 осіб загинуло, близько 50 постраждали. Пізніше служба швидкої допомоги заявила про те, що 59 людей звернулися за допомогою. Аріана Гранде, за словами її представника, "в порядку".

"Ми підтверджуємо, що інцидент стався в той момент, коли люди почали покидати шоу", - повідомляється в твіттері поліції Манчестера.

Вибух стався "в публічному місці за межами концертного простору", імовірно в фойє, пише BBC. Поліція розглядає подію як теракт до тих пір, поки не підтвердиться зворотне, йдеться в поширеному нею повідомленні. У Великобританії введений другий за значимістю "серйозний" рівень терористичної загрози, який передбачає ймовірність нападу бойовиків.

Два джерела Reuters в поліції США заявили про те, що виконавцем вибуху міг стати терорист-смертник. Цю ж версію CNN підтвердив один з офіційних представників США. За його словами, саме атака смертника зараз розглядається як можлива причина вибуху. За словами одного із співробітників правоохоронних органів США, слідчі не виключають, що теракт був здійснений за межами арени.
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що поліція розглядає вибух на стадіоні "Манчестер-Арена" як "жахливий терористичний акт". Як зазначає AP, вона також також повідомила про припинення передвиборної агітаційної кампанії на позачергових парламентських виборах, які намічені на 8 червня. Сьогодні Мей проведе засідання надзвичайного урядового комітету COBRA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?