В Африці "розумні" дрони стали в пригоді у боротьбі з браконьєрами: з'явилося відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Африці "розумні" дрони стали в пригоді у боротьбі з браконьєрами: з'явилося відео

В Африці "розумні" дрони стали в пригоді у боротьбі з браконьєрами: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

В Африці для боротьби з браконьєрами, які знищують рідкісні види тварин, будуть застосовувати системи спостереження, встановлені на "розумних" дронах.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву компанії Neurala.

Читайте також: У Британії почали боротьбу з дронами, які доставляють контрабанду в тюрми

Завдяки розробкам компанії, система, яку встановлено на дроні, дозволяє швидко ідентифікувати браконьєра та тварину на зображені з камери безпілотника.

Пересуваючись над саваною, безпілотник може в режимі реального часу визначати тварин і людей, що знаходяться в об'єктиві його камери. Програмне забезпечення здатне аналізувати зображення у видимому і інфрачервоному спектрах, тому зйомка проводиться і вдень, і вночі. При цьому немає необхідності управляти дроном.

Фонд Ліндебергів, який запровадив програму "Повітряний пастух", опікується захистом носорогів та слонів в Африці.

За даними фонду, слони і носороги ризикують всього за 10 років стати вимираючими видами, якщо поточні показники браконьєрства залишаться на колишньому рівні. Безпілотниками на даний момент вже виконано 4000 успішних місій в Південній Африці, Малаві і Зімбабве.

Як повідомляв ONLINE.UA, у швейцарському місті Лугано налагодили доставку дрона аналізів крові між двома медичними установами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?