Вчені показали, як працюють нутрощі клітини
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені показали, як працюють нутрощі клітини

Вчені показали, як працюють нутрощі клітини

Американські біологи представили тривимірну візуалізацію роботи нутрощів клітини.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Gizmodo, що цитує статтю, опубліковану в журналі Nature.

Читайте також: Вчені заявили про новий напрямок пошуку лікування хвороби Паркінсона

Вчені впровадили спеціальні гени до ряду ділянок ДНК, що беруть участь у роботі лізосом, мітохондрій, комплексу Гольджі, тощо, в результаті чого окремі елементи клітини підсвічувалися різним кольором.

За допомогою конфокального лазерного скануючого мікроскопа була отримана серія зображень, яку у комп'ютерній програмі об'єднали у тривимірну картинку.

"Дослідники простежили за тим, як ліпідні краплі взаємодіють з іншими органоїдами протягом всієї зйомки. Вони з'ясували, що 85% адіпосом контактують з ендоплазматичним ретикулумом - розгалуженою системою з порожнин, оточених мембраною. 21% ліпідних крапель взаємодіяли з мітохондріями, 15% - з комплексом Гольджі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вченими був створений ручний мікроскоп, який дозволяє виявити клітини злоякісної пухлини під час операції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?