Лідери "Великої сімки" домовилися про нові заходи у боротьбі з тероризмом
Категорія
Світ
Дата публікації

Лідери "Великої сімки" домовилися про нові заходи у боротьбі з тероризмом

Лідери "Великої сімки" домовилися про нові заходи у боротьбі з тероризмом
Джерело:  Укрінформ

Лідери країн "Великої сімки" (G7) домовилися про нові заходи у боротьбі з тероризмом в рамках саміту в італійському місті Таорміна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Боротьба з тероризмом і насильницьким екстремізмом, акти яких вразили країни G7, а також всі регіони світу, незалежно від країни, національності чи віросповідання, залишається одним з головних пріоритетів для G7. Ми єдині в нашій спільній діяльності, щоб переконатися, що наші громадяни знаходяться в безпеці, і будемо вживати найсильніші заходи, щоб знайти, визначити і покарати, в залежності від обставин, терористів і тих, хто потурає їхній діяльності", - йдеться в ухваленій спільній заяві.

Читайте також: Росія повернеться до "Великої сімки" тільки через відновлення суверенітету України - США

Як зазначається у документі, лідери G7 рішуче засудили тероризм у всіх його формах і проявах, зокрема і напад в Манчестері.

У підписаній декларації також йдеться про те, що інтернет-компанії повинні прикладати більше зусиль для виявлення і усунення екстремістських матеріалів.

"Ми оголосимо бій з пропагандою тероризму в інтернеті. В той час як інтернет є одним з найбільш важливих технологічних досягнень в останні десятиліття, інтернет також є доведеним і потужним інструментом для терористичної мети", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в італійському місті Таорміна відкрився 43 саміт країн "Великої сімки". Він триватиме 2 дні - 26 і 27 травня.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 травня в Манчестері під час концерту співачки Аріани Гранде на стадіоні "Манчестер арена" прогримів вибух, в результаті якого загинуло 23 людини, ще понад 60 отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?