"Імператор" Тотті зворушливо попрощався з футболом: опубліковано відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

"Імператор" Тотті зворушливо попрощався з футболом: опубліковано відео

"Імператор" Тотті зворушливо попрощався з футболом: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Легендарний форвард римської "Роми" Франческо Тотті завершив кар'єру футболіста.

Як повідомляє ONLINE.UA, 28 травня "Імператор" зіграв останню гру за "вовків", а після матчу зворушливо попрощався з уболівальниками "Роми".

У матчі з "Дженоа" (3:2) Тотті вийшов на поле у другому таймі. За цей час "Рома" встигла двічі забити і пропустити. Переможний гол римляни забили на 90-й хвилині, завоювавши срібні медалі Серії А.

Після гри "Стадіо Олімпіко" став свідком емоційного прощання Тотті з командою та футболом. Капітан зачитав лист вболівальникам, який сам написав напередодні. Разом з Франческо на полі були його дружина та троє дітей. Прощаючись з футболом, "Імператор" не стримував сліз.

Промова Тотті:  "Ось ми і підійшли до цього моменту. На жаль. Сподівався, що це ніколи не відбудеться. В останні дні про мене було сказано багато хорошого. Ви підтримували мене під час важких моментів, тому хочу подякувати вам за це. Я плакав, як божевільний! Не можна просто взяти і забути всі ці роки. Я дякую всім. Неможливо переказати 28 років в кількох фразах. Хотів би зробити це піснею або поемою, але я не поет. Намагався пояснити це за допомогою своїх ніг, тому що це здається мені більш простим способом. Чорт забирай, час! Він пролетів так швидко з перемоги в чемпіонаті Італії 17 червня 2001 року. Тоді я не міг дочекатися фінального свистка арбітра. Спогад про це до сих пір викликає у мене мурашки. Тепер час прийшов, поплескав мене по плечу і сказав, що завтра мені пора подорослішати. Мені подобається думати про свою кар'єру як про казку. А сьогодні її найгірша частина. Тепер дійсно все завершено. Я зніму футболку востаннє і акуратно її покладу. Навіть якщо мені доведеться з цим змиритися, я не готовий сказати, що все скінчено, і, можливо, ніколи не буду готовий. Вибачте, що останнім часом я не давав інтерв'ю і не вносив ясність. Мені було не просто погасити цей світ. Зараз мені страшно. І це не той же страх, який ти відчуваєш перед воротами, коли повинен забити пенальті. Цього разу я не можу бачити через отвір в сітку, що знаходиться за її межами. Дозвольте мені відчувати цей страх. На цей раз це я той, хто потребує вас і вашого тепла. Те, що ви мені завжди давали. Я щасливий і гордий тим, що присвятив 28 років любові "Ромі". Я люблю вас".

Зазначимо, що квитки на матч з "Дженоа" були викуплені ще за два тижні до гри, чого на матчах "Роми" не було дуже давно.

Франческо Тотті зіграв за "Рому" 786 матчів, в яких забив 307 голів. У складі "Роми" Тотті завоював одне скудетто (2001), два Кубки (2007, 2008) і два Суперкубки Італії (2001, 2007).

16 разів Тотті був срібним призером чемпіонату Італії.

За національну збірну Італії зіграв 58 матчів, у яких забив 9 м'ячів. У складі "Скуадри адзурри" Тотті став чемпіоном світу-2006 і віце-чемпіоном Європи-2000.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?