Насіров просить НАБУ дозволити йому виїхати на лікування в США - ЗМІ
Категорія
Події
Дата публікації

Насіров просить НАБУ дозволити йому виїхати на лікування в США - ЗМІ

Насіров просить НАБУ дозволити йому виїхати на лікування в США - ЗМІ
Джерело:  ТСН

Колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, якого було відсторонено від виконання обов'язків через підозру у завданні збитків державі на 2 мільярди гривень, просить детективів Національного антикорупційного бюро віддати йому закордонний паспорт та дозволити виїзд за кордон.

Про це йдеться у сюжеті ТСН, повідомляє ONLINE.UA.

За даними ЗМІ, Насіров збирається виїхати в США для лікування в одній з місцевих клінік.

Читайте також: Насіров допоміг у затриманні колишніх податківців Януковича - Матіос

У документі посадовець наголошує на необхідності післяопераційного лікування – хірургічне втручання він уже переніс у Києві.

Журналісти також отримали копію запрошення з Національного інституту діабету США. Цікаво, що лікування у Сполучених Штатах буде для Насірова безплатним.

"Лікування фінансується з бюджету Департаменту охорони здоров'я США. Клініка хотіла би щороку оглядати пацієнта з метою контролю за його станом упродовж найближчих 5 років. Участь у дослідженні для пацієнта безкоштовна", - йдеться в цьому документі.

Інформацію про можливе лікування Насірова в СШа прокоментував лікар, який робив йому операцію - хірург Олександр Ларін. Він підтверджує, що головний фіскал справді потребує подальшої терапії.

"У нас відсутній один фармпрепарат, йод 123 – 122 йод є, а 123 немає. Є відповідні складнощі з виконання протоколу. Була запропонована клініка в Марселі, в Ізраїлі, в США. Ми надіслали звернення і виписки з історії хвороби з кодом оперативного втручання. І першими, хто дав добро і запрошення на це лікування – були США", - пояснив медик.

Нагадаємо, Роман Насіров був затриманий детективами НАБУ на початку березня 2017 року. Його підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем, у результаті чого державі було завдано збитків на суму майже 2 млрд гривень.

27 квітня повідомлялося, що Насірову продовжили запобіжний захід до 26 червня. Суд також зобов’язав його здати паспорти. На засіданні суду прокурор САП Роман Симків заявив, що Насіров може використати посаду голови Федерації дзюдо України для виїзду за кордон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?