Проект "Новоросія" похований: Порошенко прокоментував нові заяви ватажка ДНР
Категорія
Події
Дата публікації

Проект "Новоросія" похований: Порошенко прокоментував нові заяви ватажка ДНР

Проект "Новоросія" похований: Порошенко прокоментував нові заяви ватажка ДНР

Ватажок бойовиків так званої ДНР Олександр Захарченко заявив про створення на території України так званої "Малоросії".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Росія".

Читайте також: Воз'єднатися з батьківщиною: Захарченко розповів про головну "мету ДНР"

Терорист підкреслив, що окуповані райони Донецької і Луганської області, а також анексований Росією Крим, - нібито є єдиною територією України, на якій збереглася "законна влада".

Так, Захарченко заявив про створення нової "держави-наступника України" зі столицею в Донецьку і з «державним» прапором Богдана Хмельницького: "Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися "Малоросія", оскільки сама назва "Україна" дискредитувала себе".

Також ватажок бойовиків ДНР розповів про намір ввести на три роки надзвичайний стан на час розслідування "злочинів в Одесі, на Майдані, на Донбасі". У мережі з'явилася мапа так званої "Малоросії":

Зауважимо, що на сторінці в Twitter прес-секретаря президента України Петра Порошенка Святослава Цеголко з'явилася відповідь на заяви терориста: "Проект "Новоросія" був похований. Україна відновить суверенітет над Донбасом і Кримом".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олександр Захарченко, виступаючи на мітингу з приводу річниці проведення псевдореферендуму, назвав Донецьк окупованим містом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?