Учений отримав Шнобелівську премію за доведення теорії, що коти - рідина
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учений отримав Шнобелівську премію за доведення теорії, що коти - рідина

Учений отримав Шнобелівську премію за доведення теорії, що коти - рідина
Джерело:  ТАРС

Шнобелівську премію з фізики отримав учений, який довів теорію, що коти - рідина.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

У четвер, 14 вересня в США відбулося вручення Шнобелевських премій, які присуджуються за найбезглуздіші досягнення та нестандартні ідеї в науці. 27-а щорічна церемонія нагородження пройшла в штаті Массачусест, у Гарвардському університеті.

Премії з фізики удостоївся Марк-Антуан Фардін, який довів популярну інтернет-теорію, що кішки - це рідина. У своєму дослідженні науковець пояснив, що кожна речовина в рідкому стані займає певний об'єм і приймає форму тої посудини, в якій перебуває. Таким чином він пояснив і теорію про котів.

Читайте також: В Японій запустили потяг з котами: з'явилося відео

Нагадаємо, ця премія вручається "за досягнення, які спочатку змушують сміятися, а потім задуматися". Нагороду заснувало видання "Аннали неймовірних досліджень" в 1991 році. З 1999-го Шнобелівска премія вручається в 10 галузях, частина з яких збігається з Нобелівськими. Переможці номінацій зазвичай отримують нагороди з рук нобелівських лауреатів різних років.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна стала однією з найбільш "котолюбивих" країн світу, посівши друге місце в рейтингу любові до кішок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?