Іспанія збільшить кількість поліцейських в Каталонії перед референдумом
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанія збільшить кількість поліцейських в Каталонії перед референдумом

Іспанія збільшить кількість поліцейських в Каталонії перед референдумом
Джерело:  Associated Press

1 жовтня Іспанія доправить поліцейське підкріплення для підтримки порядку на вулицях Каталонії у день проведення референдуму, якщо він відбудеться.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Assosiated Press.

У заяві МВС йдеться, що додаткові патрулі нададуть підтримку регіональній поліції, якій також доручено слідкувати за порядком та запобігти проведення референдуму.

Наразі невідомо скільки додаткових сил скерують до регіону. Поки є інформація про те, що у Барселоні пришвартувались три пороми, які стануть тимчасовим житлом для поліцейського підкріплення.

За даними The Local, пороми загалом можуть розмістити до 6,6 тисяч пасажирів.

Читайте також: Каталонія зробила крок до відокремлення від Іспанії

Нагадаємо, центральний уряд Іспанії вважає, що референдум порушує конституцію країни. Конституційний суд видав наказ призупинити його, поки не будуть вивченні деталі законності всенародного опитування.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 вересня у Барселоні на демонстрацію в підтримку незалежності Каталонії вийшло близько мільйону людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?