У NASA розповіли, коли знайдуть планету з живими організмами
Категорія
Світ
Дата публікації

У NASA розповіли, коли знайдуть планету з живими організмами

У NASA розповіли, коли знайдуть планету з живими організмами
Джерело:  сайт Калтеху

Співробітник NASA Тоні дель Геніо з Інституту космічних досліджень Годдарда оголосив власні прогнози щодо того, коли буде знайдена планета, населена живими організмами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Лабораторії реактивного руху Каліфорнійського технологічного інститут.

На думку дослідника, в найближчі 20 років вченим вдасться виявити позаземне життя.

"Я думаю, що через 20 років ми повинні знайти потенційного кандидата", - заявляє учений.

Читайте також: Вчені знайшли планету з придатною для життя температурою

Вчений пояснив, що перед тим, як відправитися на пошуки позаземних організмів, його колеги намагаються з'ясувати, на яких планетах клімат є сприятливим для життя. Для цього вчені з NASA використовують ті самі кліматичні моделі, за допомогою яких прогнозують зміну клімату на Землі.

Зазначається, що строки виявлення екзопланети зі сприятливим для життя кліматом залежать від того, чи знаходиться поблизу від Землі небесне тіло відповідного розміру з потрібними біосигнатурами (слідами існування життя, які можуть розпізнати вчені) та орбітою.

Як повідомляв ONLINE.UA, хаббл NASA імовірно виявив воду на трьох планетах в системі TRAPPIST-1. Хаббл розташований на орбіті семи планет земного розміру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?