У Росії стався серйозний витік радіації: стали відомі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У Росії стався серйозний витік радіації: стали відомі подробиці

У Росії стався серйозний витік радіації: стали відомі подробиці
Джерело:  greenpeace.org

На півдні Уральських гір в Росії стався викид радіоактивного ізотопу.

Про це заявили в міжнародній організації Грінпіс, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Українські сталкери: з'явилися фото Нацгвардії на ЧАЕС

Раніше в держкорпорації Росатом заявили, що на території РФ зафіксували наявність рутенію-106 лише в Санкт-Петербурзі, проте, в Росгідрометрі опублікували дані, згідно з якими, зареєстрували "високу" і "екстремально високу" концентрацію радіоактивного ізотопу в селищах близько комбінату "Маяк" Росатому.

З огляду на те, що в нормальних умовах рутеній-106 не міститься в навколишньому середовищі, його наявність в атмосфері може свідчити про аварійний викид.

У Грінпісі вважають, що аварія могла статися на "Маяку" під час заскловування відпрацьованого ядерного палива, або ж матеріал з вмістом рутенію-106 міг потрапити в піч для переплавлення металів.

Варто зауважити, що в 1957 році на "Маяку" вибухнула ємність з рідкими радіоактивними відходами, внаслідок чого довелося відселити безліч людей, які проживали неподалік.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше над країнами Європи зафіксували радіоактивну хмару, яка могла бути сформована в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?