Радіоактивний викид в Росії: стало відомо про шкоду для українців
Категорія
Події
Дата публікації

Радіоактивний викид в Росії: стало відомо про шкоду для українців

Радіоактивний викид в Росії: стало відомо про шкоду для українців

Наслідки радіоактивного викиду, який стався в Росії внаслідок аварії, відчують на собі жителі України і деяких інших країн Європи.

Про це розповів вчений-фізик Богдан Соколовський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

Читайте також: Країни Європи накрило ядерною хмарою з боку РФ

Вчений зауважив, що рутеній-106 є штучним ізотопом, не існує в природі, і його викид можна пояснити тільки аварією на комбінаті "Маяк" в Росії. Так, радіоактивна хмара пройшла над Україною, де її не помітили через відсутність необхідних навичок, і над багатьма країнами Центральної Європи.

За його словами, проводилося мало досліджень впливу рутенію-106 на організм людини, однак вони однозначно негативні, і можуть проявлятися так само, як і в випадку інших радіоактивних елементів, - шкодити травній, нервовій і серцево-судинній системам.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше французькі вчені заявили про радіоактивну хмару, яка ймовірно прийшла з боку Казахстану або Росії.

Пізніше стало відомо, що в Челябінській області Росії у вересні 2017 року справді зафіксували високу концентрацію радіонукліда рутенію-106.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?