Спалах кору в Україні: в МОЗ дали важливі рекомендації українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Спалах кору в Україні: в МОЗ дали важливі рекомендації українцям

Спалах кору в Україні: в МОЗ дали важливі рекомендації українцям
Джерело:  online.ua

В МОЗ у зв'язку зі спалахом кору в Україні, в результаті якого вже померло семеро людей, шестеро з яких - діти, назвали протипоказання до щеплень КПК, які спрямовані на боротьбу з небезпечною недугою.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МОЗ.

Читайте також: Спалах кору в Україні: названі міста з найбільшими показниками захворюваності

Зокрема, у відомстві підкреслили, що щеплення КПК можна робити навіть при легкій застуді, що супроводжується підвищенням температури тіла до 38°С.

У МОЗ зазначили, що протипоказань до вакцинації від кору небагато. До них відносяться: гострі запальні процеси з підвищенням температури тіла вище 38,5°С, серйозні алергічні реакції на попередню дозу вакцини або на один з компонентів препарату, СНІД і вагітність. Також вакцинацію не рекомендують проводити, коли людина проходить хіміотерапію при ракових захворюваннях, приймає великі дози стероїдних гормонів, а також приймає ліки, що знижують імунітет.

У відомстві нагадали, що ліків від кору, як і від дифтерії, на порозі епідемії якої стоїть Україна, не існує. Єдиним способом захистити себе і своїх дітей від смертельних недугів є вакцинація, яку можна пройти в місцевих поліклініках безкоштовно.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українці запропонували ввести великі штрафи за відмову від вакцинації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?