Компанія Airbus показала відео польоту свого першого літаючого таксі
Категорія
Технології
Дата публікації

Компанія Airbus показала відео польоту свого першого літаючого таксі

Компанія Airbus показала відео польоту свого першого літаючого таксі

Компанія Airbus показала політ свого першого літаючого таксі Alpha One проекту Vahana. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Як зазначається, політ відбувся ще в наприкінці січня в місті Пендлтон, США. Під час свого першого повноцінного льотного випробування безпілотний апарат злетів на майже 5 м і провів в небі 53 секунди.

Читайте також: Потяг майбутнього: в Україні може з'явитися Hyperloop Ілона Маска

Розробники планують, під час наступних випробувань, перевірити здатність апарата долетіти до заданої точки. Дрон може підняти до 745 кг, проте місць у кабіні майбутнього таксі буде всього для одного пасажира.

Безпілотник повністю електричний та має вісім пропелерів і шість роторів. Апарат може підніматися вертикально і самостійно регулює положення крил.

Розробка першого літаючого таксі Alpha One почалася ще в 2016 році. Airbus планують вивести продукт на комерційний ринок до 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, американська компанія Boston Dynamics показала нові можливості своїх роботів-собак SpotMini.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?