Як отримати закордонний диплом, не виходячи з дому
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Як отримати закордонний диплом, не виходячи з дому

Як отримати закордонний диплом, не виходячи з дому
Джерело:  online.ua

Останнім часом дистанційна освіта набуває все більшої популярності: ще в 2014 році Google оприлюднив найчастіші запити, що стосувалися вищої освіти – виявилося, що люди більш зацікавлені в онлайн-курсах, ніж у відвідуванні університетських кампусів. Що ж таке дистанційне навчання за кордоном? Як отримати дистанційну освіту в США, Великобританії, Німеччині чи навіть на просторах Азії? Як вступити і які умови? Чи є стипендії? З’ясовуємо разом!

Що таке дистанційна освіта

Розгадка у назві – дистанційна освіта дає можливість навчатися не в стінах університету, а вдома, за екраном власного комп’ютера. За допомогою Інтернету ти можеш переглядати відео-лекції, спілкуватися з педагогами й однокурсниками та завантажувати навчальні матеріали.

Типи дистанційної освіти

1. Курси, що пропонують університети. Зазвичай вони проходять повністю онлайн, хоча деякі заклади дають студентам можливість особисто зустрітися з викладачами й однокурсниками. Інший варіант – вся робота буде відбуватися в мережі, студентам потрібно зустрічатися лише під час іспитів. Ще існує так зване blended learning(змішане навчання) – поєднання звичайних лекцій та навчання онлайн.

2. MOOC (massive open online courses). Завдяки коротким відкритим онлайн-курсам навчання стало легшим і доступнішим. Втім, МООС не можуть замінити повноцінні навчальні програми, тому в цій статті ми зосередимося саме на університетських курсах.

За і проти

Чому варто обрати дистанційну освіту?

Гарний варіант для всіх, хто мріє про закордонний диплом, але не хоче покидати Україну. Зазвичай дистанційна освіта коштує дешевше, ніж повноцінні університетські курси. Крім цього, є можливість зекономити на проживанні та перельоті. Дистанційна освіта дарує можливість взаємодіяти з представниками інших культур. Вона не має кордонів: різні часові пояси та континенти не вплинуть на якість навчання. Можливість навчатися у зручному для себе темпі. Це чудовий варіант для людей, які не можуть регулярно відвідувати семінари та лекції через роботу чи інші причини.

Дистанційна освіта не підійде тобі, якщо:

Ти не надто дисциплінований – тоді навчання у власному темпі стає недоліком. Для тебе важливий особистісний контакт із викладачами та іншими студентами. Ти хочеш отримати спеціальність (медицина, природничі науки, інженерія), яка вимагає використання специфічних інструментів, проведення практичних дослідів – це неможливо під час навчання онлайн.

Дистанційна освіта: Америка

Бостонський університет/Boston University

Приватний університет, розташований у Бостоні, штат Массачусетс. Заклад пропонує онлайн-програми з різних предметів: кримінального права, комп’ютерних інформаційних систем, менеджменту.

Студенти, які навчаються віддалено, зараховуються до того ж факультету, що й на кампусі, мають доступ до навчальних ресурсів та отримують офіційний диплом. Варто розглянути варіант Бостонського університету хоча б тому, що заклад отримав багато нагород за свою дистанційну освіту (зокрема, 21st Century Award for Best Practices in Distance Learning у 2016 році).

Можна обрати бакалаврську, магістерську, докторську програму або ж здобути сертифікат. Щодо умов вступу – кожна програма має свої особливі умови та вартість, тому обирай ту, яка подобається, та дізнавайся всю необхідну інформацію!

До прикладу, ти хочеш здобути ступінь магістра мистецтв. Вартість курсу становитиме $3,072 за чотири кредити, плюс технологічний внесок ($60 за кредит) та студентський внесок ($60 за семестр). Детальніше про умови вступу можна почитати на сторінці Коледжу витончених мистецтв, зокрема потрібно заповнити форму вступу, представити портфоліо та заплатити $95 доларів внеску. Крім цього, іноземним студентам необхідно продемонструвати результати TOEFL чи IELTS.

2. Флоридський університет/University of Florida

Найстаріший навчальний заклад штату Флорида, що входить у ТОП-20 державних університетів. Крім цього, Флоридський університет радо приймає іноземців – його випускників можна знайти у більш ніж 135 країнах світу.

Заклад пропонує дистанційні курси для докторів, спеціалістів, магістрів, бакалаврів та окремі інтернаціональні програми. Щоб почати навчання, необхідно виконати загальні умови вступу (заповнення форми, виплата $30 внеску, представлення результатів ACT чи SAT – це стандартизовані тести для прийому у вищі навчальні заклади США). Закордонним студентам також потрібно надати свої академічні результати. Крім цього, кожна дистанційна програма може мати власні вимоги.

Ще один приємний бонус – Флоридський університет пропонує фінансову допомогу для нерезидентів США.

3. Університет штату Аризона/Arizona State University

Державний дослідницький університет, що в 2016 році став першим серед найбільш інноваційних навчальних закладів Америки (за даними U.S. News & World Report).

Університет пропонує широкий вибір навчальних програм – з антропології, бізнесу, комунікацій та інших предметів. Щоб вступити до ВНЗ, закордонним студентам потрібно заповнити онлайн-форму, заплатити $65 внеску і надіслати свої академічні здобутки. Також доведеться підтвердити свій рівень англійської мови – це можна зробити за допомогою результатів ACT, SAT, TOEFL, IELTS, або PTE (міжнародний іспит, що оцінює рівень володіння англійською мовою).

На жаль, закордонні студенти не можуть отримувати державні стипендії, проте можна спробувати знайти приватну фінансову допомогу.

4. University of the People

Американський онлайн-університет з унікальною моделлю навчання: освіта практично безкоштовна, за виключенням певних внесків (наприклад, за іспити).

Щоб більше дізнатися про університет, варто подивитися виступ його засновника, Шаї Решефа. Інформація про вступ розміщена на сайті закладу.

Дистанційна освіта: Англія

1. Ліверпульський університет/The University of Liverpool

Державний університет, член Russell Group – асоціації державних ВНЗ, які активно займаються дослідницькою роботою.

Ліверпульський університет пропонує 35 онлайн-програм: з інформаційних технологій, менеджменту, психології. Всі вони розроблені в кооперації з Laureate Online Education: інтернаціональною мережею вищих навчальних закладів. Дипломи за онлайн-навчання мають таку ж цінність, як і звичайні та широко визнаються в світі.

Щоб почати свою дистанційну освіту у Ліверпульському університеті, потрібно буде заповнити форму, виплатити внесок та надати супровідні документи. Крім цього, закордонним студентам необхідно буде підтвердити свій рівень володіння англійською мовою. Ще більше інформації про вступ можна знайти на сайті.

2. Університет Англія Раскін/Anglia Ruskin University

Один із найбільших університетів східної Англії: тут здобувають освіту близько 40 000 студентів. Крім цього, заклад може похвалитися колосальною кількістю випускників із різних держав – 85 000 зі 177 країн світу.

Англія Раскін пропонує величезну кількість онлайн-курсів з бізнесу, технологій, фінансів та інших предметів – обери той, що подобається тобі, та реєструйся! Спершу необхідно заповнити онлайн-форму, завантажити копії своїх академічних здобутків, професійні рекомендації та інші документи. Вступ в університет доволі заплутаний, тому краще скористатися гайдом, що покроково пояснює весь процес.

3. Відкритий університет/Open University

Університет був заснований ще у 1969 році, і з цього часу більше 2 мільйонів людей з різних країн здобули тут освіту. Наразі у Відкритому університеті навчається близько 10 000 закордонних студентів.

Виш пропонує велику кількість онлайн-курсів. Щоб вступити, потрібно вибрати курс, кваліфікацію, зареєструватися та оплатити навчання. Також доведеться підтвердити рівень англійської мови. Цікаво, що у 2014 році заклад був на третьому місці у ТОП-запитах в Google, а це щось та означає.

Де ще можна навчатися дистанційно?

Канада

Варто звернути увагу на канадський університет Атабаски (Athabasca University) та прочитати, що вимагається від закордонних студентів для вступу.

Німеччина

Хагенський заочний університет (FernUniversität in Hagen) – єдиний державний університет, який пропонує дистанційні курси у німецькомовних країнах і регіонах.

Австралія

Open Universities Australia – на сайті зібрані курси від провідних австралійських ВНЗ, зокрема університету Монаша. Доступні рівні бакалавра й магістра з різноманітних спеціалізацій: культура й мистецтво, бізнес, здоров’я, ІТ, закон та право.

Швеція

Uppsala Universitet – найстаріший університет Скандинавії пропонує дистанційні курси з природничих дисциплін.

Індія

Acharya Nagarjuna University державний університет, що дає змогу здобути диплом магістра чи бакалавра онлайн. Серед предметів – управління бізнесом, соціальна робота, IT.

Закордонний диплом ще ніколи не був так близько!

Фото: sitebuilderreport.com/stock-up
Інфографіка: Анастасія Бабаш

Автор Мар’яна Мегединюк

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?