Усе необхідне, щоб самостійно вивчити французьку
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Усе необхідне, щоб самостійно вивчити французьку

Усе необхідне, щоб самостійно вивчити французьку
Джерело:  online.ua

Bonjour, mon ami! Якщо завжди захоплювався милозвучністю та красою французької мови, саме час навчитися її розуміти. Варіант просто додавати перед кожним словом «la» нам не підходить, тож ділимося ресурсами, які допоможуть підкорити одну з найкрасивіших мов світу.

Також обов’язково зазирни в наші добірки для вивчення інших мов:

польська німецька чеська англійська іспанська італійська шведська арабська китайська португальська

Підручники

Прискорений курс французької мови

Україномовний підручник для студентів. Курс складається із 17 занять, у кожному – тексти, діалоги, вправи. Книжка допоможе розібратися й у вимові. Також ти зможеш порівняти, чим українське мовлення відрізняється від французького, які частини речення в іноземній мові варто наголошувати, а які – ні.

Практикум з французької мови

Перша частина підручника – текст або діалог із словником й завданнями для перевірки знань. Теми творів: Франція, Україна, їхня історія, міста, а також загальні теми, цікаві людям різного віку – наприклад, професії, спорт, економіка. Звичайно, тут є і вправи на граматику, і теоретичні пояснення. А також – зрозумілі й корисні таблиці, що спрощують запам’ятовування граматики та додаток з відмінюванням десятків дієслів.

Грамматика французского языка в упражнениях

Граматика іноземної мови – тема болюча, однак допоможе практика. У підручнику знайдеш 400 вправ, відповіді до них і короткі коментарі.

PONS. Французский язык. Таблицы глагольных форм

Таблиці в цій книжці – ефективний і простий спосіб вивчити відмінювання дієслів. Якщо тільки почав опановувати мову, вони стануть незамінними помічниками. І навіть коли ти відмінюватимеш дієслова автоматично, залишаться деякі винятки, через які муситимеш заглядати саме в цей підручник.

Easy Learning French Complete Grammar, Verbs and Vocabulary

Якщо англійська для тебе – не проблема, то цей підручник стане чудовим помічником у вивченні французької. Він поєднує в собі 3 компоненти. Перший – пояснення граматичних правил. Другий – розділ із дієсловами, де знайдеш приклади використання ідіом та інших конструкцій у контексті. Третій розділ – словник, де зібрані слова з 50 різноманітних тем.

Learn French in a Hurry: Grasp the Basics of Francais Tout De Suite

У цьому підручнику ти знайдеш найпоширенішу лексику, фрази для повсякденного спілкування, граматику, поради щодо вимови. Одна з частин книжки – словник із перекладом слів з французької на англійську та навпаки. Зможеш попрактикувати дві мови одночасно.

Learn French with Stories for Beginners

Це – незвичний спосіб вивчення лексики. Книга складається із 15 історій (і в письмовому вигляді, і як аудіо від носіїв мови). Кожен твір наповнений лексикою, яку найчастіше використовують у повсякденному мовленні.

Реклама

Додатки

Изучайте француский язык

У цьому випадку краще сказати, що не ти навчаєшся за допомогою програми, а програма навчає тебе. Вона аналізує твої успіхи й підбирає потрібний матеріал. У користувачів можуть відрізнятися алгоритми вивчення залежно від рівня знань, активності. Граматика, вимова, лексика – усе тут. Єдиний мінус – не всі функції безкоштовні.

Учим Французский 6000 Слов

Додаток складається з ігор, головна мета яких – допомогти досконало засвоїти лексику. Вибрати правильний переклад, з’єднати слова, скласти їх з літер – такі прості, але інтенсивні вправи допоможуть у вивченні нової мови. Правильну вимову ти опануєш завдяки звуковому супроводу французькою, а яскраві картинки допоможуть швидше запам’ятати невідомі слова.

Французский язык за 7 уроков

Ресурс в основному зосереджується на граматиці. Однак тут ти знайдеш не лише теорію та вправи, а й додатки до занять із відео- й аудіоматеріалами. Вони роблять процес навчання цікавішим і зрозумілішим.

Изучай французский – busuu

Англомовний ресурс для вивчення французької – 150 тем, 3 000 слів. Додаток персоналізований, тобто пристосовується до твого стилю навчання. Однак серед мов інтерфейсу немає української. Можна обрати, наприклад, англійську, німецьку, польську чи російську.

Learn French 6000 Videos

Оригінальний спосіб вивчення французької. У додатку – чимало відео, аудіо, пісень для всіх рівнів знання мови. До речі, якщо хочеш, щоб разом з тобою французьку почали вивчати й наймолодші члени сім’ї, це – справжня знахідка. У додатку є розділ з матеріалами для дітей.

Сайти

LearningApps

З цим сайтом ти забудеш про звичайні вправи на граматику чи лексику. Завдання розвивають не лише знання мови, а й вміння аналізувати, мислити критично. Сайт дозволить навіть подорожувати Францією… віртуально, звичайно. Так, у деяких вправах потрібно визначати місцезнаходження пам’яток країни.

Тести ЗНО

Думав, що можна забути про ЗНО як про страшний сон? Ні, воно знайшло тебе й тут. На сайті зібрано багато тестових завдань: виділяй 15 хвилин щодня – і результат не змусить на себе чекати. Звісно, щоб вирішувати тести, потрібно паралельно вивчати граматику та лексику (наприклад, за допомогою підручників чи додатків, про які ми вже розповіли).

Самоучитель французского языка

Надзвичайно інформативний і добре наповнений сайт. Тут можна завантажити конспекти, а також список слів, які російська мова запозичила з французької. Коли його проаналізуєш, то зрозумієш, що кілька сотень слів уже знаєш. Ще на сайті можна прочитати історії людей, які успішно вивчають французьку. Ці тексти мотивують і заохочують.

Studyfrench

Російськомовний ресурс із теорією, вправами та відеоуроками. Також доступна послуга занять по Skype.

Ladictée

Матеріали можна шукати за рівнями: від найпростіших для дітей, до складних. До речі, сайт був створений для французів, які вивчають рідну мову в школі, тому вправи, відео, аудіо допоможуть зануритися в атмосферу Франції.

Lexique Fle

Лексика та вправи розділені за темами. На сайті також зібраний великий перелік іноземних підручників для вивчення французької: від книг з яскравими малюнками до складних таблиць і вправ.

Dailyfrenchpod

Сайт, матеріали на якому оновлюють щодня. Щотижня додають нові аудіо та відео. Подкасти можна завантажувати на гаджет. Однак користування ресурсом безкоштовне тільки перші 7 днів.

Соціальні мережі

Français – Французька мова – україномовна сторінка. Сюди надсилають корисні навчальні матеріали, однак є й мінус – нерегулярне оновлення. Нові пости тут з’являються недостатньо часто для ґрунтовного вивчення мови.

Rappelons-nous – лексика, граматика та навіть вправи. Чимало оновлень щодня. J’aime le français  – вислови, меми та неймовірні фото з Франції. Français Facile – цитати французькою. Polyglot – Уроки для вивчення іноземних мов – YouTube-канал для вивчення мови.

Автор Тетяна Байбак

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?