10 серіалів, що можуть змінити уявлення про світ
Категорія
Цікаве
Дата публікації

10 серіалів, що можуть змінити уявлення про світ

10 серіалів, що можуть змінити уявлення про світ
Джерело:  online.ua

Під час тривалих зимових канікул інколи не хочеться зайвий раз вилазити з-під теплої ковдри, виходити на вулицю тим паче. А як убити час, сидячи вдома? Правильно, передивитись усі можливі й неможливі серіали! Так можна осягнути основні фізичні закони Всесвіту, стати більш обізнаним у принципах роботи власного тіла та високих технологій, а ще – навчитися виживати в будь-яких умовах.

Тож у той час, коли всі не можуть відірватися від «Гри престолів» чи очікують на наступну серію «Надприродного», можна подивитися щось більш корисне, та не менш цікаве. Пропонуємо 10 документальних серіалів, які варто переглянути.

Хімія: Мінлива історія/Chemistry: A Volatile History

Великобританія, 2010

Хімія – всюди! Усе, що ми бачимо навколо себе (та й ми самі!), складається з хімічних елементів і сполук. З документального серіалу виробництва ВВС дізнаєтеся про історію виникнення й розвитку хімії як науки. А ще прослідкуєте за спробами осягнути, чому і як змінювалися уявлення людей про хімічні сполуки.

Реклама

Атом/Atom

Великобританія, 2007

Ще один документальний цикл ВВС розповідає про одне з найвеличніших досягнень в історії – відкриття атома. Дослідження атомної структури матерії дозволило вченим розгадати багато таємниць Всесвіту і дало поштовх до побудови нових теорій.

Випробуйте свій мозок/Brain Games

США, 2014

Наше тіло – велика загадка. Якщо ти бажаєш дізнатися, як зображення на сітківці ока чи звукові коливання барабанної перетинки перетворюються у візуальну чи звукову картину світу, то серіал каналу National Geographic саме для тебе. Це дослідницьке шоу розповість, що відбувається у твоєму тілі та свідомості.

Планета Земля/Planet Earth

Великобританія, 2006

Найдорожчий документальний серіал, фінансований ВВС (на виробництво було витрачено близько 16 млн фунтів стерлінгів). Стрічка нараховує 11 епізодів, кожен з яких – масштабне висвітлення природних умов на Землі. До речі, кожен 48-хвилинний епізод має додаток тривалістю 10 хв, який доповнює серію і розповідає про те, як знімалися сцени телефільму.

Руйнівники міфів/MythBusters

США, 2003

Старі-добрі «руйнівники» вже 14 сезонів поспіль не втрачають своєї популярності й актуальності. Воно й не дивно! Адже кількість міфів і байок, які вимагають експериментальної перевірки, з розвитком людства тільки збільшується.

Цікавий факт: незмінні ведучі шоу Джеймі Хайнеман і Адам Севідж брали участь у створенні спецефектів до фільму «Матриця», 1 та 2 епізодів «Зоряних воєн», а також зіграли науковців-експериментаторів в одній із серій «C.S.I. Місце злочину».

Інструкція щодо створення/How to build

Великобританія, 2011

Телепрограма Discovery розповідає глядачам про розробку технічних приладів із розряду «високих технологій» – від супутників до автомобілів. Британські документалісти у зрозумілій формі пояснили, як задумувалися, проектувались і вдосконалювалися різноманітні технічні пристрої.

Наука магії/ The magic of science

США, 2014

Що таке магія? Якою вона була колись, і що змінилося сьогодні? Чи можна вважати магією мистецтво ілюзії? У житті ми часто бачимо речі, які, здається, важко пояснити з наукової точки зору. Група ілюзіоністів поставила за мету показати, де знаходиться межа між наукою та містикою.

1000 місць, які варто відвідати/1,000 Places to See Before You Die

США, 2007

За основу подорожі взяли відомий бестселер Патриції Шульц про найвідоміші й найзагадковіші куточки земної кулі, які варто відвідати кожному. Тут можна побачити і всесвітньо відомі туристичні пам’ятки, і місця, про які більшість навіть не здогадувалася.

Вижити за всяку ціну/Ultimate Survival

Великобританія, 2006

Пригодницький документальний серіал Discovery Channel, у якому ведучий Беар Гріллс висаджувався в різних диких місцях і демонстрував глядачам, як вижити та знайти допомогу. Як побудувати халабуду з пальмових гілок, як зігрітися, коли навколо лише сніг і лютий вітер? Як приготувати на вогнищі черепашку, попередньо пересвідчившись, що вона не (ніндзя!) занесена до Червоної книги? Відповіді на ці й багато інших запитань можна знайти в шоу.

Бешенл Джеографік/Бешенл Джеографик

Росія, 2007

Подорожуючи світом, люди весь час потрапляють у неочікувані ситуації. Далеко від дому, в чужій країні, не знаючи мови, місцевих звичаїв і законів, мандрівникам доволі складно знаходити правильне рішення проблем. Тимур Родрігес і Макс Перлов вирішили в саркастично-іронічній формі підготувати людей до казусів і непередбачуваних ситуацій.

Фото: fanpop.com, соцмережі.

Автор Аліна Стара

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?