Комп’ютерні ігри: лікують депресію і підвищують IQ
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Комп’ютерні ігри: лікують депресію і підвищують IQ

Комп’ютерні ігри: лікують депресію і підвищують IQ
Джерело:  online.ua

«Студвей» підготував добірку розвиваючих комп’ютерних ігор, які знімуть стрес, потренують мізки і навіть позбавлять депресії.

Що корисно, що ні?

Учені вже давно довели, що комп’ютерні ігри не є однаково шкідливими. Вони можуть розвивати реакцію та стимулювати логіку. Корисними є всього кілька жанрів ігор:

недовготривалі стратегії; навчальні; рольові; логічні.

Особливо згубними вважаються ММО-ігри (Massively Multiplayer Online), в яких безпосереднім учасниками є не лише ви, а й інші гравці, що знаходяться в ігровому світі. До такого жанру відносять популярний World Of Warcraft.

Пояснюють поганий вплив таких ігор системою змагання, за якою той, хто більше грає, відповідно і крутіший. Це змушує багатьох витрачати місяці, аби запевнити когось та себе у власній «всемогутності». Саме тому ми підібрали для вас ігри, які розвиватимуть виключно особисті якості.

Тренуємо мізки

Існує чимало комп’ютерних ігор, які створені зумисне для розвитку пам’яті, уваги, логіки та стратегічного мислення. Здебільшого вони висвітлюють невелику тему, але подають її в цікавій інтерактивній формі.

Portal – популярна головоломка, де учасник є основним персонажем. Головна героїня (дівчина Челл) проходить численні випробування в містичній лабораторії. Процес забавки – це вирішення найрізноманітніших завдань. Допомогою героїні слугує телепорт: вона може миттєво переміщуватися з одного місця в інше і навіть переносити таким чином предмети. Мета гравця – обґрунтовано та якісно побороти всі перешкоди. А для цього потрібно добряче порозмірковувати.

SimCity – економічна стратегія, в якій ви виконуєте роль мера. Завдання гри – створити зручний мегаполіс із щасливими мешканцями. Гравець розпочинає зі створення інфраструктури і рухається далі за планом. Тут важливо мислити далекоглядно і розраховувати фінанси.

Quantum Conundrum – ще одна потужна головоломка, над якою мозок справді попотіє. Сюжет тут цікавий і напружений: підліток приїхав до свого дядька в чудернацький будинок з усілякою механікою. Його дядько в результаті невдалого експерименту виявився замкнутим в одній із відділених кімнат. Щоб дістатися туди, хлопцеві доведеться пройти ряд непередбачуваних перешкод.

Еye-scan – проста гра, знайома нам ще з дитинства. Вона чудово тренує пам’ять та уважність. На кілька секунд на екрані з’являється табло з числами, потім воно змінюється. Ваше завдання – знайти відмінності. За правильні відповіді нараховуються бали.

Сode Combat – чудовий інтерактивний спосіб освоїти ази програмування шляхом гри. У процесі виконання завдань вам пропонуватимуть запам’ятовувати коди JavaScript (мова програмування). Розробники створили захоплюючу історію, в якій вам доведеться керувати чарівником-початківцем, виконувати різні завдання та промовляти закляття мовою програмування.

Red Herring – цікава навчальна головоломка. На кожному рівні вам надається 16 слів, які слід розділити на 4 змістові категорії. Усі слова подаються англійською, тому це ще й інтерактивний спосіб вивчення іноземної.

Скрабл – перевтілення популярної настінної гри «у слова» в онлайн-забавку. Це своєрідний мікс кросворду й лото. Правила гри дуже прості: користувач і комп’ютер (або ж інші гравці) повинні по черзі розставляти букви так, аби скласти слово.

Позбуваємося стресу: заспокійливі ігри

Sparx – 3D-гра, що допомагає гравцям позбутися стресу й депресії. Це довели дослідники з Університету Окленда в Новій Зеландії. Процес гри не надто відрізняється від інших квестів. Ви обираєте магічного героя і виконуєте свою місію. Проте науковці стверджують, що гру розробляли за спеціальними психотерапевтичними алгоритмами, які підсвідомо змушують думати, що все буде добре.

Тетрис – проста стара гра, універсальний помічник для зняття стресу й підтримання тонусу мізків. Професор Річард Хайер з університету в Каліфорнії ще в 90-х рр. виявив якісний ефект тетрису. Він стверджує, що зі зростанням майстерності граця наш мозок потребує все менше енергії на виконання тієї ж роботи. Таким чином ми розвиваємо свої розумові здібності, не підозрюючи цього.

Back to Bed – сюрреалістична естетична гра, за допомогою якої ви зможете ознайомитися із творчістю митця Сальвадора Далі й допомогти лунатику Бобу, який ходить уві сні. Ваше завдання – врятувати героя від падінь і повернути до ліжка. Комп’ютерна гра інтерактивно подає навчальний матеріал і позбавляє від напруження.

Автор Оксана Януш

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?