Ми завершуємо проведення АТО, – Полторак назвав дату
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми завершуємо проведення АТО, – Полторак назвав дату

Ми завершуємо проведення АТО, – Полторак назвав дату
Джерело:  BBC

Міністр оборони України Степан Полторак назвав дату завершення Антитерористичної операції і початку нового формату проведення спеціальних дій.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

"30 квітня ми завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції Об'єднаними силами на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом", – заявив Полторак.

За його словами, міністерство уже підготувало органи військового управління, які виконуватимуть завдання в Донецькій і Луганській областях. Наразі були проведені навчання та здійснюється передислокація органів військового управління, заміна частин і підрозділів, реструктуризація військових частин.

Новим форматом операції буде керувати командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв, його вже призначив Президент України. Саме він займеться підготовкою і керівництвом всіх сил оборони – у тому числі й СБУ, поліції, Нацгвардії та прикордонників.

Що стосується чисельності українських сил на Донбасі, міністр лише підкреслив, що "все буде залежати від обстановки".

Також він розповів, як зміниться життя цивільних на Донбасі. "Вони будуть чітко розуміти, від кого залежать рішення, вони будуть чітко розуміти, що є вертикаль управління цими територіями і, я думаю, що життя для цих людей буде легшим", - заявив міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ситуація на Донбасі загострюється.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?