Угорщина офіційно ініціювала перегляд всіх програм підтримки України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина офіційно ініціювала перегляд всіх програм підтримки України в НАТО

Угорщина офіційно ініціювала перегляд всіх програм підтримки України в НАТО

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг отримав звернення Угорщини про перегляд політики НАТО щодо України.

Даний факт підтвердили у штаб-квартирі Альянсу виданню "Європейська правда", передає ONLINE.UA.

Документ під назвою "Меморандум: Ініціатива створення нової політики НАТО щодо України" схвалили на першому ж засіданні оновленого угорського уряду під керівництвом Віктора Орбана.

Документ спрямували із Будапешта до керівництва НАТО та до всіх країн-союзників. У ньому уряд Угорщини приводить ряд аргументів, що "реформування України провалилося".

"Українська держава ослабла до тієї міри, що тепер вона не здатна виконувати свої базові зобов’язання, в тому числі забезпечувати верховенство права та здійснювати ефективне економічне, соціальне та політичне управління", - сказано у документі.

В уряді також зазначили, що Україна не має успіху не дивлячись на величезну фінансову допомогу та політичну підтримку, і становить небезпеку для сусідніх держав.

"Щоб зберегти стабільність у регіоні на східному кордоні Альянсу, НАТО має адаптувати свою політику щодо України до цих нових обставин", - йдеться в тексті.

Але Будапешт заявив, що може відмовитися від звинувачень, якщо Україна не застосовуватиме нову мовну норму освітнього закону для нацменшин держав-членів Північноатлантичного альянсу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Угорщина планує натиснути на Україну в НАТО за допомогою США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?