Масштаб стеження був грандіозним: Німеччину звинуватили в новому великому шпигунстві
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштаб стеження був грандіозним: Німеччину звинуватили в новому великому шпигунстві

Масштаб стеження був грандіозним: Німеччину звинуватили в новому великому шпигунстві

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) протягом багатьох років вела шпигунську діяльність на території Австрії. Стеження велося не тільки за австрійськими фірмами і установами, а й за міжнародними організаціями та посольствами в Відні.

З таким звинуваченням на адресу Берліна виступили президент Австрії Александер ван дер Беллен і канцлер Себастіан Курц, які зажадали від Німеччини пояснень, передає ONLINE.UA з посиланням DW.

Австрійський прем'єр заявив, що масштаб стеження Німеччини був грандіозним. Він вважає, що подібне шпигунство за дружніми країнами є не тільки нетиповим, але і неприйнятним.

Офіційний Відень наполягає на тому, щоб Берлін надав всі дані про те, за ким саме велося стеження, і оприлюднив докази того, що воно було дійсно припинено. Також австрійська влада наполягає, щоб BND видалила всі дані, які були зібрані під час шпигунства.

Підставою для таких гучних звинувачень Австрії на адресу Німеччини стали матеріали кількох австрійських видань про те, що BND протягом багатьох років, починаючи з 1999 по 2006 роки, займалася шпигунством на території Австрії. Видання повідомили, що в поле зору німецької спецслужби перебували майже дві тисячі стаціонарних телефонних номерів, факсів, номерів мобільного зв'язку, адрес електронної пошти на території Австрії. Також BND нібито цікавила діяльність ОБСЄ, ООН, ОПЕК і 75 посольств різних країн, штаб-квартири і підрозділи яких розташовані у Відні.

Нагадаємо, кілька років тому німецькі ЗМІ повідомляли, що BND шпигувала за посольствами країн ЄС та інших дружніх країн, допомагаючи американській спецслужбі NSA збирати розвідінформацію в Європі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні заблокували мобільний додаток, який незаконно стежив за українцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?