Ганебний виступ: як Захід відреагував на прес-конференцію Трампа та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ганебний виступ: як Захід відреагував на прес-конференцію Трампа та Путіна

Ганебний виступ: як Захід відреагував на прес-конференцію Трампа та Путіна
Джерело:  Голос Америки

Авторитетні американські політики та дипломати розкритикували виступ глави Білого дому Дональда Трампа на прес-конференції у Гельсінкі після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.

Сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що прес-конференція Трампа - "найбільш ганебний виступ американського президента" на його пам’яті. Зазначимо, раніше сенатор наголосив, що лідерські позиції США у світі будуть під загрозою, якщо глава Білого дому не зможе змусити очільника Кремля відповісти за свої дії.

"Я більше 30 років спостерігав американсько-радянські/російські прес-конференції президентів, інколи особисто. Втім, я ніколи не бачив нічого настільки поганого та неприємного як виступ Дональда Трампа. Отже, це Путін, а не Трамп заявляє, що Трамп дотримується позиції про незаконність анексії Криму Росією", - написав колишній посол США в Україні Стівен Пайфер у своєму Twitter.

 Окрім того, Дональда Трампа критикував і сенатор-республіканець Ліндсі Грем. Раніше він вже називав позицію президента США щодо РФ "надто м’якою". Також він попереджав про російське втручання в проміжні американські вибори 2018 року.

"Дональд Трамп втратив можливість притягнути Росію до відповідальності за втручання в президентські вибори 2016 року та застерегти від втручання в майбутні вибори. Така відповідь президента Трампа сприйматиметься Росією як слабкість та створить ще більше проблем у майбутньому", - заявив сенатор Грем.

Як повідомляв ONLINE.UA,  президенти Сполучених Штатів Америки та Росії Дональд Трамп та Володимир Путін дали спільну прес-конференцію за підсумками зустрічі, яка пройшла в Гельсінкі 16 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?