Був об'єктом націленого вербування з боку РФ: Білий дім розсекретив дані про стеження ФБР за радником Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Був об'єктом націленого вербування з боку РФ: Білий дім розсекретив дані про стеження ФБР за радником Трампа

Був об'єктом націленого вербування з боку РФ: Білий дім розсекретив дані про стеження ФБР за радником Трампа
Джерело:  online.ua

ФБР вело прослушку телефонних розмов радника Трампа Картера Пейджа в 2016 році під час президентської кампанії, так як підозрювало його в роботі на Росію.

Інформацію про стеження за радником Трампа оприлюднив Білий дім, передає ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

В оприлюднених секретних документах є запит ФБР, датований жовтнем 2016 року, на організацію стеження за екс-помічником президента США Картером Пейджем. Він був зроблений в рамках закону про спостереження за іноземною розвідкою.

"ФБР вважає, що Пейдж був предметом цілеспрямованого вербування з боку російського уряду",- пояснюється в запиті американських спецслужб.

Нагадаємо, в лютому 2018 року в США оприлюднили секретну доповідь, в якому співробітників ФБР і Мін'юсту США звинувачували в упередженості розслідування щодо зв'язків команди Трампа з Росією. У тій доповіді також згадувалося стеження за Пейджем, яке, на думку республіканців проводилося в перевищення повноважень ФБР.

В роботі на Росію Пейджа ще звинувачували в 2015 року через його контакти зі співробітниками російської розвідки і російським послом в США Сергієм Кисляком. Пізніше Пейдж зізнався, що його намагалися завербувати російські агенти, але упевнив, що він не передавав їм ніяких важливих відомостей, які могли б зашкодити кандидату в президенти США Хілларі Клінтон та вплинути н результати виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп вперше визнав особисту відповідальність Путіна за втручання у вибори 2016 року в США. Він заявив, що буде "примушувати" російського лідера відповідати за незаконні дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?