Караван вантажівок: опубліковано відео незаконного в'їзду конвою з РФ на Донбас
Категорія
Події
Дата публікації

Караван вантажівок: опубліковано відео незаконного в'їзду конвою з РФ на Донбас

Караван вантажівок: опубліковано відео незаконного в'їзду конвою з РФ на Донбас
Джерело:  online.ua

СММ ОБСЄ зафіксувала, як Росія стягує техніку і військових на Донбас. Безпілотники місії в нічний час зняли, як караван вантажівок з РФ в'їжджає на територію України по грунтовій дорозі, яка лежить поза пунктами пропуску, передає ONLINE.UA.

У звіті СММ ОБСЄ повідомляється, що перша колона вантажівок з РФ була зафіксована поблизу окупованого населеного пункту Чистяково (62 км від Донецька) 7 серпня. У ній знаходилося 8 шестиколісних вантажівок з критими брезентом вантажними відсіками (п'ять "КамАЗ-4310", а решта - невстановленої моделі).

Друга колонна конвою з РФ була помічена в західному напрямку від кордону з РФ по тій же грунтовій дорозі. Незабаром з'явилися ще дві колони. Над ранок 8 серпня, за спостереженнями Місії, низка машин, що слідувала в західному напрямку в Україні, продовжувала рух на захід і в кінцевому підсумку зупинилася на південній околиці окупованого населеного пункту Кришталевий (колишній Красний Луч, розташований в 56 км на північний захід від Луганська).

Також повідомляється, що в 2 км на схід від Черемшине (59 км на південний схід від Луганська) вперше був зафіксований тимчасовий табір, на території якого стояли 6 броньованих розвідувально-дозорних машин (типу БРДМ) та 15 вантажівок військового типу (два типи "КамАЗ", чотири типи "Урал", два типу "КрАЗ", шість типу "ЗІЛ" і один невстановленої моделі). Всі вантажівки були пофарбовані в відтінки зеленого.

"Транспортні засоби були припарковані близько один до одного, а з однією з них звисала маскувальна сітка. Приблизно в 1,6 км на схід від табору розташована без охорони дорога (перекрита металевим шлагбаумом), що проходить через кордон з РФ",- йдеться в звіті СММ ОБСЄ.

Це ж відео з кадрами незаконного перетину конвою вантажних автомобілів, які в'їжджають в Україну з РФ, опублікував на своїй сторінці спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер.

"Це ще один шлях, яким Росія навмисно продовжує конфлікт і підтримує бої на сході України, не дивлячись на міжнародні зусилля, спрямовані на досягнення миру",- прокоментував Волкер відео.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія продовжує стягувати військову техніку на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?