NASA запустило зонд в космос для розгадки таємниць Сонця: опубліковано видовищне відео
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA запустило зонд в космос для розгадки таємниць Сонця: опубліковано видовищне відео

NASA запустило зонд в космос для розгадки таємниць Сонця: опубліковано видовищне відео
Джерело:  online.ua

У неділю, 12 серпня, NASA запустило в космос дослідницький корабель, мета якого розгадати таємниці Сонця. Зонд був запущений в 10:31 за київським часом - ракета Delta IV компанії United Launch Alliance вивела на траектрорію до Сонця дослідницький апарат Паркер.

Відео видовищного запуску сонячного зонда Паркер було опубліковано на сайті NASA, передає ONLINE.UA.

Запуск зонда до Сонця вважається найдорожчою наукової місією в історії NASA - проект оцінюється мінімум в 750 млн доларів. Для вивчення Сонця Паркер зблизиться зі світилом на відстань 6,2 млн кілометрів і тим самим добереться до нього ближче, ніж будь-який інший рукотворний об'єкт.

Сонячний зонд Паркер стане самим швидкісним об'єктом землян, які раніше наближалися до світила. Максимальна швидкість станції буде рухатися по краю сонячної корони зі швидкістю 725000 км/г. У найближчій до Сонця точці поверхня зонда буде розігріватися майже до 1400 градусів.

Головною метою сонячної місії є розгадка найдавнішої таємниці світила. Вчені хочуть зрозуміти, чому зовнішній шар атмосфери Сонця з температурою 1,7 млн градусів набагато гарячіша, ніж його поверхня (5500 градусів).

Слід відзначити, що запуск зонда на Сонце повинен був відбудуться днем раніше, проте його перенесли через порушення меж запуску. Планується, що апарат буде зближуватися зі світилом протягом семи років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що компанія SpaceX провела рекордний запуск ракети в космос з масивним супутником на борту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?