Світова фінансова криза неминуча: легендарний фінансист озвучив тривожний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світова фінансова криза неминуча: легендарний фінансист озвучив тривожний прогноз

Світова фінансова криза неминуча: легендарний фінансист озвучив тривожний прогноз
Джерело:  online.ua

Фінансова криза в найближчому майбутньому поглине все країни, що розвиваються, так як глобальна економічна і соціально-політична модель, що склалася за підсумками Другої світової війни, близька до свого руйнування. З таким тривожним прогнозом виступив легендарний фінансист Джейкоб Ротшильд перед інвесторами свого фонду RIT Capital Partners, передає ONLINE.UA з посиланням на звіт інвестиційного фонду Ротшильда.

У своєму традиційному посланні Ротшильд звернув увагу на те, що в США, головному фінансовому центрі світу, закінчився період низьких процентних ставок, що негативно сплине на економіку в усьому світі. Фінансит підкреслив, що США, які роздавали свої долари всім, мають намір зібрати назад все це "незліченне багатство", що негативно відіб'ється на економіці країн, що розвиваються. Підсилює напруженість і ймовірність торгової війни, застарілі геополітичні проблеми, які в будь-який момент можуть зруйнувати весь нинішній світоустрій.

"Ми як і раніше стурбовані геополітичними проблемами, в тому числі Brexit, ситуацією в Північній Кореї і на Близькому Сході, в той час, як популізм поширюється по всьому світу. Вирішення цих проблем, в цю непередбачену епоху, безумовно, буде важким завданням. Після терактів в США 9 вересня 2001 року і фінансової кризи 2008, весь світ працював над загальним підходом до вирішення проблеми. Сьогодні співпрацювати набагато важче. Ця ситуація ставить під загрозу післявоєнний економічний порядок і безпеку", - йдеться в посланні Ротшильда.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти Bank of America звернули увагу на схожу з 1998 роком динаміку індексів на ринку і виступили із заявою про можливість повторення світової фінансової кризи, схожої на той, що був 20 років тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?