Пішла з життя відома американська співачка Арета Франклін
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Пішла з життя відома американська співачка Арета Франклін

Пішла з життя відома американська співачка Арета Франклін
Джерело:  online.ua

Після тривалої хвороби в США померла відома співачка Арета Франклін - їй було 76 років, передає ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Про трагічну подію повідомив її агент Гвендолін Куінн.

Агентство зазначає, що причиною смерті зірки став рак підшлункової залози, який діагностували у Франклін кілька років тому. Останні дні стан співачки сильно погіршився, вона перебувала у своєму будинку в Детройті в оточенні близьких і рідних.

Арета Франклін - відома соул і ритм-енд-блюз-співачка. В 1987 році вона стала першою жінкою, ім'я якої з'явилося у Залі слави рок-н-ролу. 20 років тому журнал Rolling Stone визнав Арету Франклін найвидатнішою співачкою в історії. Найбільшого успіху досягла у другій половині 1960-х і на початку 1970-х років. Завдяки винятково гнучкому й сильному вокалу, її часто називають «Королевою соула».

Окрім того, співачка стала обличчям чорної Америки, що усвідомила свою силу в роки боротьби за цивільні права. Її різкий, упевнений вокал у супроводі з новаторськими аранжуваннями був прийнятий за еталон класичного соула.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у США померла знаменита голлівудська акторка, відома за роллю в картині "Вулиця Сезам" Шарлотта Рей. Жінка померла в Лос-Анджелесі у власному будинку в неділю, 5 серпня 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?