США поставили в Україну сучасну військову техніку: опубліковані фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

США поставили в Україну сучасну військову техніку: опубліковані фото і відео

США поставили в Україну сучасну військову техніку: опубліковані фото і відео
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 17 серпня, відбулася урочиста церемонія передачі сучасної військової техніки з США, яка надійшла на озброєння ЗСУ. США передали в Україну два контрбатарейні радари для боротьби з російським агресором.

Фото і відео американської військової техніки опублікувала в соцмережі прес-служба посольства України в США, передає ONLINE.UA.

В урочистому заході взяли участь начальник Генерального штабу ЗС України Віктор Муженко і посол США в Україні Марі Йованович, яка повідомила, що вартість поставленої американської техніки ЗСУ становить близько 50 млн доларів, включаючи навчання для роботи з цим обладнанням.

"Ці радари дозволять уникати жертв серед мирного населення, а також нададуть можливість ЗСУ запобігати цьому. Очолювані Росією сили більше не зможуть безкарно завдавати ударів по мирному населенню і Збройним силам України. Радари дозволяють чітко визначити і надати необхідну інформацію для артилерійських підрозділів", - підкреслила Йовович на церемонії.

Посольство України подякувало Сполученим Штатам за допомогу в оснащенні ЗСУ сучасними зразками військової техніки, які підвищують обороноздатність української армії. Муженко при цьому підкреслив, що Україна стала першою країною в світі, якій США дозволили самостійно займатися технічним обслуговуванням і ремонтом таких радарів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з оборонного бюджету США на 2019 рік, який вже підписав президент Дональд Трамп, 250 млн буде виділено на допомогу Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?