Бойовики вибили з полоненого українського журналіста "визнання" в шпигунстві: в Україні відреагували
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики вибили з полоненого українського журналіста "визнання" в шпигунстві: в Україні відреагували

Бойовики вибили з полоненого українського журналіста "визнання" в шпигунстві: в Україні відреагували
Джерело:  online.ua

На російському державному телеканалі показали інтерв'ю полоненого українського журналіста Станіслава Асєєва, якого змусили зізнатися в шпигунстві. У Радіо Свобода, з яким співпрацював Асєєв, поставили під сумніви ці "зізнання", повідомляє ONLINE.UA.

"Ми ставимо під сумнів обставини цього так званого" визнання ". Ми не маємо жодного уявлення про те, коли, за яких обставин чи примусі воно було зроблено", - заявила прес-секретарка Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джоанна Левісон, підкресливши, що видання продовжує вимагати, щоб журналіста негайно звільнили з полону.

"Визнання" Асєєва також назвала черговим прикладом єзуїтських методів окупаційного режиму Росії заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар. За її словами, практика системного "знаходження українських шпигунів" спостерігається з 2014 року. Її Москва використовує як в окупованому Криму, так і на Донбасі.

"Сталося те, про що я неодноразово попереджав. Бойовики вибили у Стаса визнання в шпигунстві і співпраці з розвідкою. Йому присвятили цілу передачу на каналі Росія 24. Там є весь набір фейків і штампів та щоденники, і шпигунство, і участь в батальйоні, і київські куратори. Таке враження, що Стаса змусили визнаватися в усьому, що тільки можна собі уявити. Сподіваюся, що ніхто не сприйме цей фейк всерйоз, оскільки це очевидна, і як я писав раніше, спланована постановка", - прокоментував ситуацію колишній народний депутат Єгор Фірсов.

Він також звернув увагу на те, що під час інтерв'ю у Асєєва тремтить голос і руки, які він за звичкою тримає як в наручниках. Також Фірсов вказав на пляшку з боржомі і ліки, які стоять на столі перед Асєєвим, що також підтверджує, що кадри постановочні.

Нагадаємо, Станіслав Асєєв зник на окупованому Донбасі в червні 2017 року. Пізніше стало відомо, що він потрапив в полон до бойовиків, де знаходиться до сьогоднішнього дня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що б ойовики "ЛНР" захопили в полон двох українських військових і змусили їх зробити гучну заяву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?