Аналітики пояснили стрімке падіння ціни на нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики пояснили стрімке падіння ціни на нафту

Аналітики пояснили стрімке падіння ціни на нафту
Джерело:  online.ua

Аналітики Bloomberg повідомляють, що світові ціни на нафту еталонних марок почали стрімко знижуватися на тлі введення США нових торгових мит проти КНР, передає ONLINE.UA з посиланням на дані агентства. 
Так, ціна листопадових ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 09:00 за Києвом впала на $0,36 (0,46%) - до $77,69 за барель.

"У свою чергу вартість нафти WTI з поставкою в жовтні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $0,23 (0,33%) - до $68,45 за барель", - сказано в повідомленні.

Як відомо, американський лідер Дональд Трамп підписав розпорядження про введення мит на товари з Китаю. Їхній розмір складе 10%, а в грошовому еквіваленті - 200 млрд доларів.

Нагадаємо, ранішеТрамп стверджував, що Організація країн-експортерів нафти "маніпулює" світовим ринком нафти, а також додав, що вона повинна негайно припинити це робити.

Як повідомляв ONLINE.UA, Іран погрожує заблокувати поставки нафти через Ормузську протоку в Перську затоку. Влада країни готова це зробити, якщо США перешкоджатимуть продажу іранської нафти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?